Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Ελληνικά Comic Books 322: Justice League - Συναρπαστικές περιπέτειες (2017)


Του Παναγιώτη Πλαφουτζή

Κι ενώ ήδη παίζεται στους κινηματογράφους η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η κορυφαία ομάδα υπερηρώων της DC Comics, η Anubis κυκλοφόρησε αυτή την μικρή έκδοση, για να πάρουμε μια ακόμη γεύση από τις περιπέτειες της Justice League. Εδώ δημοσιεύονται δύο περιπέτειες από την πολυετή δράση της ομάδας αυτής, με την υπογραφή κορυφαίων δημιουργών, όπως οι Geoff Johns, Ivan Reis και Doug Mahnke.
Στην πρώτη από αυτές παρακολουθούμε ένα από τα κεφάλαια της ανόδου του Aquaman στο θρόνο της Ατλαντίδας, η οποία πραγματοποιείται μετά από τη σύγκρουση με τον αδελφό του, Orm. Στη δεύτερη βλέπουμε σε δράση έναν από τους λιγότερο προβεβλημένους ήρωες της ομάδας, τον Cyborg, μαθαίνοντας περισσότερα για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Το Crime Syndicate, που αποτελείται από μοχθηρές εκδοχές των υπερηρώων, έχει κατακτήσει τον κόσμο μας και η Justice League βρίσκεται φυλακισμένη. Ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει είναι ο Cyborg, αρκεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Grid.
Στα θετικά της έκδοσης θα αναφέρω το πολύ καλό σχέδιο και των δύο ιστοριών, τον εξαιρετικό χρωματισμό, καθώς και το υψηλό επίπεδο εκτύπωσης της ελληνικής έκδοσης. Ωστόσο, αρνούμαι να καταλάβω με ποια λογική επιλέγονται οι ιστορίες που θα περιληφθούν σε μια τέτοια έκδοση, καθώς οι συγκεκριμένες προέρχονται από τα τεύχη #16 και #29 του αμερικάνικου Justice League New 52. Δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, ενώ επειδή είναι μέρος μεγαλύτερων ιστοριών αφήνουν τον αναγνώστη με πολλά ερωτηματικά.
Οπότε, μπορεί κάποιος φαν των υπερηρωικών κόμικς να το αγοράσει και να περάσει λίγο ευχάριστα τον χρόνο του, όμως κάθε άλλου είδους αναγνώστη θα τον αφήσει παγερά αδιάφορο.

Οι τίτλοι των δύο ιστοριών:
1. Ο θρόνος της Ατλαντίδας - Φίλοι & Εχθροί
2. Παντοτινοί ήρωες


Justice League: Their Greatest Triumphs (Justice League v2 16 & 29)
Σενάριο/Kείμενα: Geoff Johns
Σχέδιο: Ivan Reis, Doug Mahnke, Joe Prado, Keith Champagne, Christian Alamy
Χρωματισμός: Rod Reis
Μετάφραση/Επιμέλεια: Χρήστος Τσέλιος
Hμερομηνία κυκλοφορίας: 15/11/2017
Μέγεθος: 15,5 x 24,0
Σελίδες: 48
ISBN: 978-960-623-020-2
Εκδότης: Anubis
Αρχική τιμή: 3,90€

🔎2558

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...