Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Μικρός Κάου-μπόυ #1219


Τον Οκτώβριο του 2013 τέθηκε από τον επικεφαλής του Club Φίλων "Μικρός Σερίφης", Παναγιώτη Πλαφουτζή, το ζήτημα της έκδοσης ή μη ενός επετειακού τεύχους του Μικρού Κάου-μπόυ, με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την κυκλοφορία του περιοδικού. Το θέμα αναρτήθηκε στο blog του Club με τον τίτλο "Επετειακό τεύχος για τα 50 χρόνια του Μικρού Κάου-μπόυ" και υπότιτλο "Θέλουμε να εκδοθεί;" (όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ: http://mikrosserifis.blogspot.gr/2013/10/50.html). Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και πολλοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στην έκδοση ή τουλάχιστον να αγοράσουν το τεύχος όταν εκδοθεί.
Έγινε μια μεγάλη συζήτηση, ενώ πραγματοποιήθηκε και μια συνάντηση των μελών του Club, στην οποία συμφωνήθηκαν οι λεπτομέρειες και η πορεία που έπρεπε να χαραχτεί, ώστε να φτάσουμε τελικά στο πολυπόθητο αποτέλεσμα.
Πραγματικά, χάρις στις προσπάθειες μιας μικρής ομάδας ανθρώπων αλλά και κάποιων φίλων που ως χορηγοί ανέλαβαν τα έξοδα της έκδοσης, το ιστορικό πλέον τεύχος #1219, εκδόθηκε δοκιμαστικά στα τέλη του 2013 και διατέθηκε σε πολλά αντίτυπα από τον Μάρτιο του 2014.
Παραθέτουμε παρακάτω την δημοσιέυση-ανακοίνωση για την έκδοση του τεύχους:

Ναι, είναι γεγονός! Το νέο τεύχος του αγαπημένου μας περιοδικού εκδόθηκε και είναι χάρμα οφθαλμών!
Η δέσμευση που αναλάβαμε πριν λίγο καιρό, για επανέκδοση ενός νέου τεύχους, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 50 χρόνων ζωής του περιοδικού, έγινε πράξη. Πολλά συγχαρητήρια σε αυτούς που συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιήσουμε μια κρυφή επιθυμία χρόνων! Το Club Φίλων "Μικρός Σερίφης" απέδειξε για ακόμη μια φορά πως ξέρει να μετατρέπει τα όνειρα σε πραγματικότητα. Μέσα από αγαστή συνεργασία, καταφέραμε να δημιουργήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, ένα πανέμορφο έντυπο! Ένα τεύχος του Μικρού Κάου-μπόυ που μας κάνει όλους υπερήφανους!
Για την Ιστορία, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η έκδοση αυτή πραγματοποιήθηκε με την σύμφωνη γνώμη του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων, κου Κωνσταντίνου Ραμπατζή, τον οποίο ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη την οποία μας έδειξε, και ελπίζουμε να τον αποζημιώσουμε με ένα περιοδικό στο πνεύμα των δικών του εκδόσεων...
Πρέπει να τονίσουμε πως η έκδοση αυτή δεν θα είχε πραγματοποιηθεί, χωρίς την συνεργασία μιας ομάδας ανθρώπων και την απόλυτη προσήλωση στο έργο που ανέλαβε ο καθένας από αυτούς. Οι συντελεστές, λοιπόν, του τεύχους αυτού είναι οι: Ζωή Μπέκου, Χρήστος Νάστος, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Ζωή Ριζάκη, Τάσος Καϊτατζής και Παναγιώτης Πλαφουτζής. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τον Τάσο, ο οποίος έστησε σε χρόνο ρεκόρ όλο το τεύχος από την αρχή. Μια άκρως επαγγελματική δουλειά.
Επίσης, θα πρέπει να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στα μέλη της παρέας μας που αποφάσισαν να γίνουν χορηγοί της έκδοσης. Αυτοί, θα λάβουν σύντομα -εκτός από το τεύχος- και τα δώρα τους!


Όμορφος κόσμος, καουμπόικα φτιαγμένος!

Και λίγα λόγια για τα περιεχόμενα του τεύχους...
Όσα είχαμε συζητήσει και είχαμε συμφωνήσει στην τελευταία συνάντηση των μελών του Club μας, συμπεριλήφθηκαν στην έκδοση.
Καταρχάς, η πολύ όμορφη περιπέτεια της Θρυλικής Τετράδας, με τον τίτλο "Ο Νόμος απλώνει το δίχτυ" (κείμενο Γιώργου Μαρμαρίδη και εικονογράφηση Θέμου Ανδρεόπουλου και Κώστα Ραμπατζή), μαζί με μια αναφορά στις προηγούμενες εκδόσεις της ιστορίας αυτής. Το καλωσόρισμα του τεύχους έχει αναλάβει ο γνωστός σε όλους "Λάμπης, ο Καμπόης", με το σύνηθες χιουμοριστικό του στυλ. Υπάρχουν και δύο εισαγωγικά σημειώματα από τους Παναγιώτη Πλαφουτζή και Χρήστο Νάστο. Ένα 12σέλιδο κόμικς του Βαγγέλη Σαΐτη, με τον Πεπίτο Γκονζάλες (ευγενική παραχώρηση του δημιουργού), ένα πολυσέλιδο άρθρο του Παναγιώτη Πλαφουτζή για το "Ποιος είναι ο Μικρός Κάου-μπόυ" (με στοιχεία γύρω από την έκδοση του περιοδικού και την ιστορική του πορεία), αλλά και "Αναμνήσεις από τον Μικρό Κάου-μπόυ", με προσωπικές μαρτυρίες αναγνωστών του περιοδικού. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από το τεύχος αυτό και το κλασσικό "Όλε Πεπίτο"!
Χορταστική ύλη, αν μη τι άλλο, σε συνολικά 68 σελίδες!


Δείγμα από το εσωτερικό του τεύχους

Πέρα από την μέγιστη σημασία της κυκλοφορίας της συγκεκριμένης έκδοσης, πρέπει να τονίσουμε και μια άλλη παράμετρο. Το τεύχος #1219 αποτέλεσε ένα παράδειγμα προς μίμηση και μια απόδειξη ότι τα περιοδικά με την Θρυλική Τετράδα μπορούν να... επιστρέψουν! Με τον αέρα που μας έδωσε αυτό το τεύχος, προχωρήσαμε στην έκδοση και των επόμενων τευχών του περιοδικού, έχοντας την στήριξη όλων των φανατικών αναγνωστών αυτών των εντύπων. Και επειδή αποδείξαμε επίσης ότι κρατάμε τις υποσχέσεις μας, συνεχίζουμε να δηλώνουμε πως...

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...