Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ελληνικά Comic Books 157: Star Wars: Darth Vader - Χρονικά της Σκοτεινής Πλευράς (2010)


Ήταν ένας από τους ισχυρότερους Τζεντάι που υπήρξαν ποτέ. Ήταν ο καλύτερος μαθητής του Όμπι-Ουάν Κενόμπι. Τον αποκαλούσαν Εκλεκτό, μέχρι την ημέρα που ο Άνακιν Σκάιγουοκερ πέθανε για να γεννηθεί ο Ντάρθ Βέιντερ. Οι εκδόσεις Helm, σε συνεργασία με την Dark Horse Comics και την Lucas Books, παρουσιάζουν τα Χρονικά της Σκοτεινής Πλευράς: μια αποκλειστική ειδική έκδοση για τον σκοτεινό άρχοντα Βέιντερ που εξιστορεί άγνωστα γεγονότα από την εκπαίδευση και την άνοδο της καταχθόνιας δύναμής του.
Μια συλλογή τεσσάρων συναρπαστικών, αυτοτελών ιστοριών που τοποθετούνται χρονικά ανάμεσα στις δυο τριλογίες του George Lucas, με νέα άρθρα, βιογραφίες και τέχνη από τους δημιουργούς.


Purge: 19 χρόνια πριν την Μάχη του Γιάβιν (19 BBY). Ο Νταρθ Βέιντερ έχει ακόμα πολλά να μάθει. Ο Αυτοκράτορας του έχει δώσει την εντολή να κατατροπώσει και να σκοτώσει όλους τους εναπομείναντες Τζεντάι, οι οποίοι με την σειρά τους προσπαθούν να κατανοήσουν την κατάσταση και να βρουν τρόπους να αντεπιτεθούν. Στηριζόμενοι στο μίσος του Βέιντερ για τον Όμπι-Ουάν Κενόμπι, του στήνουν μια παγίδα, ελπίζοντας ότι θα αλλάξουν τις ισορροπίες στον πόλεμο κατά της Αυτοκρατορίας…


Extinction: Λίγο πρίν την Μάχη του Γιάβιν (1-0 BBY). Ο Αυτοκράτορας μαθαίνει ότι μια ισχυρή Τζεντάι έχει επιβιώσει σε έναν ερημικό πλανήτη, όπου προσπαθεί να ζήσει μακριά από τα μάτια και τα αυτιά της Αυτοκρατορίας. Ο Βέιντερ, έμπειρος πια, αναλαμβάνει να την εξοντώσει. Όμως μαθαίνει στην πορεία για εκφάνσεις της Δύναμης που δεν μπορούσε να φανταστεί.


Resurrection: Ακριβώς πριν την Μάχη του Γιάβιν (0 BBY). Κάποιοι λάτρεις της αρχαίας μυστικιστικής τέχνης των Σιθ αποφασίζουν ότι πρέπει να εκθρονίσουν τον Νταρθ Βέιντερ από την θέση του ως δεξί χέρι του Αυτοκράτορα. Όμως για να το πετύχουν πρέπει να έχουν έτοιμο τον διάδοχό του… ή, για να ακριβολογούμε, τον προκάτοχό του!


Target Vader: Πέντε μήνες μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στη Μάχη του Γιάβιν (5 Μήνες ABY). Έχοντας καταστρέψει ολόκληρους κόσμους, ο Βέιντερ αναζητά τον γιο του μέσα από διάφορα παράνομα κυκλώματα. Το πάθος του για τον νεαρό Λουκ Σκάιγουοκερ θα τον οδηγήσει σε μια μάχη με κάποιους που ζητάν εκδίκηση για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει ο Βέιντερ στο όνομα της Αυτοκρατορίας.

Σενάριο: Ron Marz, John Ostrander
Σχέδια: Doug Wheatley, Claudio Castellini, Rick Leonardi, Brian Ching
Μελάνια–Χρωματισμοί: Terry Austin, Ronda Pattison, Guy Major, Raul Trevino, Brad Anderson
Σχέδιο εξωφύλλου για την ελληνική έκδοση: Rick Leonardi
Είδος: Επιστημονική Φαντασία
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Ιανουάριος 2010
Μέγεθος: 17x24 εκατοστά
Σελίδες: 132 Εκτύπωση: Έγχρωμο
ISBN: 978-960-98479-1-9
Νέα Τιμή: 11,90 ευρώ
Διατίθεται από τις εκδόσεις: WEBCOMICS

1 σχόλιο:

  1. Το απέκτησα στο φετινό Comic - Con της Θεσσαλονίκης. Καλαίσθητη εκδοση με πολύ ωραίο χρωματισμό και ωραία επιλογή ιστοριών με κεντρικό πρόσωπο τον Darth Vader! Προσωπικά ξεχωρίζω τις ιστορίες Purge και Ressurection.

    Στην τιμή των 5 ευρώ που το τσίμπησα, είναι μία must αγορά ακόμα και για τους μη φαν της σειράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...