Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Λογοτεχνικές Προτάσεις 187 / Βιβλιοκριτική: Το Αυτό (Μυθιστόρημα τρόμου)


Stephen King
ΤΟ ΑΥΤΟ
Το πιο τρομακτικό αλλά και το πιο αληθινό βιβλίο του Στήβεν Κίνγκ

Τον τρόμο σκόρπισε πριν από 30 χρόνια στο Derry μια σειρά μυστηριωδών δολοφονιών κι εξαφανίσεων παιδιών. Μόνο που τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα δεν έγιναν από ανθρώπινο χέρι. Μια ομάδα παιδιών, αντιμετώπισαν αυτή τη φρίκη στα δώδεκα τους χρόνια, ανακαλύπτοντας τι κρυβόταν πίσω από τα γεγονότα που στοίχειωναν τη ζωή τους. Ήταν το "Αυτό", μια εξώκοσμη οντότητα που έπαιρνε διάφορες μορφές (συνήθως αυτή ενός κλόουν). Τότε, το πολέμησαν και νόμιζαν ότι νίκησαν.
30 χρόνια αργότερα, ενήλικοι πια και πετυχημένοι, καλούνται να επιστρέψουν πίσω στην γενέτειρά τους, όταν το "Αυτό" επιστρέφει ακόμα πιο εφιαλτικό κι ανατριχιαστικό από πριν, με σκοπό να το νικήσουν μια και καλή. Ν’ αναμετρηθούν με το ανατριχιαστικό παρελθόν και το ακόμα πιο ανατριχιαστικό παρόν.
Όλοι μας έχουμε φοβίες! Φοβίες που τις περισσότερες φορές κρύβουμε μέσα μας από τα παιδικά μας χρόνια μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής μας. Έτσι, το "Αυτό", κάθε φορά παίρνει διαφορετική μορφή, στοιχειώνοντας τη ζωή και τα όνειρα των ηρώων και ταυτόχρονα τα δικά μας. Κι όπως το αντιμετώπισαν ως παιδιά, πρέπει να το αντιμετωπίσουν 30 χρόνια μετά. Γιατί βρίσκεται μέσα τους!
Κάποια παιδάκια δεν συμπαθούν και πολύ τους κλόουν… Μήπως… κάτι ξέρουν;;;

Το βιβλίο έχει μεταφερθεί με επιτυχία και στον κινηματογράφο.

Σελίδες Νοσταλγίας: Ένα μυθιστόρημα βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες μας. Ο Κιγκ, αφήνει την φαντασία του ανεξέλεγκτη να διεισδύσει στα σκοτεινότερα και πιο ανεξερεύνητα σημεία του μυαλού, αυτά που συνήθως θέλουμε να κρατάμε καλά κλεισμένα. Φαίνεται να γνωρίζει απόλυτα τις κρυφές μας σκέψεις και τα μυστικά μας συναισθήματα. Τι είναι ο τρόμος; Πώς γεννιέται και πως χαλιναγωγείται -αν υποθέσουμε ότι μπορεί να χαλιναγωγηθεί;
Σε όσους αρέσουν τα μυθιστορήματα φαντασίας και τρόμου, το βιβλίο αυτό θα τους εκστασιάσει. Μια καλή ευκαιρία για να περάσετε ένα καλοκαίρι γεμάτο φόβο και τρόμο!
Πρόκειται για την πρώτη έκδοση του βιβλίου, με το εξώφυλλο που για χρόνια στοίχειωνε τα όνειρά μας...
Κριτική: 10/10
Πλαφουτζής Παναγιώτης

Εκδόσεις: Λιβάνη–Το Κλειδί
Σελίδες: 1040
Τιμή: 18,20


Η παρουσίαση προέρχεται από το blog "STEPHEN KING IN GREECE"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...