Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Λογοτεχνικές Προτάσεις 184: Πέντραγκον 1 (Φανταστική Λογοτεχνία)


Πέντραγκον 1: Ο έμπορος του θανάτου

Ο Μπόμπι Πέντραγκον είναι ένα φυσιολογικό δεκατετράχρονο αγόρι. Έχει την οικογένειά του, το σπίτι του, το σκυλάκι του, τους φίλους του. Όμως ο Μπόμπι έχει και κάτι πολύ ξεχωριστό: Πρόκειται να σώσει τον κόσμο. Και όχι μόνο τη Γη, όπως την ξέρουμε.
Ο Μπόμπι σταδιακά συνειδητοποιεί ότι η ζωή δεν είναι ακριβώς όπως την είχε φανταστεί. Και πριν προλάβει καλά-καλά να αντιδράσει, βρίσκεται σε μια άλλη διάσταση, σε μια επικράτεια με το όνομα Δένδουρον, που κατοικείται από μυστηριώδεις κατοίκους, κυβερνάται από έναν αδίστακτο τύραννο με μαγικές ικανότητες και κινδυνεύει από μια άγρια επανάσταση.
Μόνο αν ο Μπόμπι δεχτεί το ρόλο του σωτήρα και προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να σώσει το Δένδουρον, θα καταφέρει να γυρίσει πίσω, στο σπίτι του. Αλλά σύντομα θα ανακαλύψει ότι το Δένδουρον ήταν μόνο η αρχή…

"Καταρχάς, θα προσπαθήσω να βάλω στη σειρά τα γεγονότα που με οδήγησαν ως εδώ. Μέχρι χτες ζούσα βασιλικά. Ή τουλάχιστον όσο βασιλικά μπορεί να ζει ένας συνηθισμένος δεκατετράχρονος. Το σχολείο ήταν αρκετά εύκολο, στα σπορ δε με παράβγαινε κανείς, οι γονείς μου ήταν φανταστικοί και συνήθως δεν είχα προβλήματα µε τη μικρή μου αδερφή, τη Σάνον. Είχα απίθανους φίλους, με πρώτο στη λίστα εσένα, Μαρκ. Ζούσα σ’ ένα τεράστιο σπίτι όπου είχα το δικό μου χώρο για να παίζω μουσική και να κάνω ότι θέλω χωρίς να με ενοχλεί κανείς. Η σκύλα μου, η Μάρλεϊ, ήταν το καλύτερο γκόλντεν ριτρίβερ του κόσμου και μόλις είχα φιλήσει την Κόρτνι Τσέτγουαϊντ. (Σου το είπα αυτό, έτσι;) Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Το πρόβλημα είναι ότι είχα κι ένα θείο που λεγόταν Πρες..."

Συγγραφέας: Ντ. Τζ. ΜακΧέιλ (D. J. MacHale)
Εκδόσεις: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 978-960-14-1986-2
Σχήμα: 21x14
Σελίδες: 446
Εξώφυλλο: Μαλακό
Αρχική τιμή: €15,28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...