Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Νέες εκδόσεις 105: Λούκυ Λουκ - Έθνος #44


Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1717, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Λούκυ Λουκ", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές).

Το τεύχος: ΚΛΟΝΤΑΪΚ ("LE KLONDIKE")
Σκίτσα: Morris
Κείμενα: Yann, J. Leturgie
Υπόθεση: Στο μακρινό Κλοντάικ δεν υπήρχε τίποτα παρά μόνο παγωνιά, κουνέλια και λύκοι. Ως την στιγμή που ανακαλύφθηκε χρυσάφι. Ο Λούκυ Λουκ, παρέα με το "τρυφερό πόδι" Μπάντμιγκτον, με χίλια βάσανα και κινδύνους θα καταφέρουν να φτάσουν εκεί αφού περάσουν με επιτυχία το Τσίλκουτ Πας, ένα εμπόδιο που έκανε εκατοντάδες χρυσοθήρες να αφήσουν την τελευταία τους πνοή, σ' αυτό το πέρασμα του διαβόλου. Αναζητώντας τον Τζάσπερ, διαπιστώνουν ότι αν και δεν είναι συνηθισμένο, μπορεί καμμιά φορά ένας ασβός να ξετρυπώσει ένα τσακάλι. Η Μάττυ Σίλκς αξίζει όσο το βάρος της σε χρυσό. Η Ντόλυ όμως αποδεικνύει ότι αξίζει όσο το βάρος δύο αντρών σε χρυσάφι. Ένας "μάουντυ" κλείνει τα μάτια για πρώτη φορά και ως γνωστόν η καναδέζικη έφφιπη αστυνομία είναι "πανταχού παρών". Και ξαφνικά, ο Τζάσπερ φαίνεται να κινδυνεύει πραγματικά. Γι' αυτό ο Λούκυ Λουκ αποφασίζει να μείνει λίγο ακόμα. Παρέα μας...

Με το τεύχος αυτό κλείνει και αυτός ο κύκλος των περιπετειών του μοναχικού κάου-μπόυ, που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μέσα από την προσφορά του "Έθνους". Ελπίζουμε, μελλοντικά, να δούμε να δημοσιεύονται και οι υπόλοιπες περιπέτειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...