Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Η Κατάκτηση της Δύσης 6


Επεισόδιο 6: ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ (Tarquinio)

Το κόμικς: Μετά την κατάκτηση της Καλιφόρνια από τις Η.Π.Α. (βλ. προηγούμενο τεύχος: Οι Μισθοφόροι), χιλιάδες άποικοι ετοιμάζονται να αναζητήσουν την τύχη τους προς δυσμάς. Στο Independence έχει καταφθάσει, ξεκινώντας από το Richmond της Virginia, και η δασκάλα Brenda Adamς με το 13χρονο γιό της Bill. Ακολουθούν την πορεία του George Adams, συζύγου της Brenda, ο οποίος ταξίδεψε με καραβάνι στην California πριν από ένα χρόνο αλλά χάθηκαν τα ίχνη του. Η ζωή στο Independence είναι δύσκολη για τη νεαρή δασκάλα που πιάνει δουλειά σε ένα εμπορικό κατάστημα προκειμένου να συντηρήσει το γιο της αλλά και για να συγκεντρώσει τα απαραίτητα εφόδια ώστε να συνεχίσει την αναζήτηση του άνδρα της. Παράλληλα πρέπει να υποστεί τα πειράγματα και τα σχόλια των άξεστων ανδρών της συνοριακής πόλης. Εκεί η οικογένεια Adamς θα γνωρίσει τον Pat MacDonald. Ο Pat προστατεύει το μικρό Bill απέναντι στον άξεστο Scudder, ο οποίος περιτριγυρίζει τη μητέρα του. Η οικογένεια ευχαριστεί τον Pat και του διηγείται την ιστορία της. Ο Pat συγκινείται από το δράμα των Adamς και το ρίχνει στο πόκερ για να μαζέψει τα λεφτά που απαιτούνται για τα ταξιδιωτικά έξοδά τους.


Το καραβάνι ξεκινά την πορεία του αλλά μια απερισκεψία του αρχηγού του, Nelson, θα το φέρει αντιμέτωπο με τους Sioux. Την οργή των Ινδιάνων θα γνωρίσει και ο MacDonald ο οποίος ακολουθεί την πορεία του καραβανιού για να δει τι κάνουν οι Adams. Ο Pat φθάνει στο καραβάνι αιμόφυρτος και η Brenda τον περιθάλπει. Κι ενώ οι Sioux έχουν κυκλώσει το καραβάνι και όλα φαίνονται χαμένα, το θάρρος του μικρού Bill Adams θα δώσει τη λύση.


Παρατηρήσεις: Το Independence, πόλη του Missouri, όπου ξεκινάει η ιστορία μας είναι ακόμα και σήμερα γνωστό ως «Queen City of the Trails», μια και από εκεί ξεκίναγαν τα καραβάνια για την California, το Oregon και τη Santa Fe στο New Mexico.


Βόλτα με την άμαξα για τους τουρίστες, στο Independence του σήμερα

Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τις αναλογίες με το δεύτερο επεισόδιο του φιλμικού How the West Was Won (1962), όπου μια γυναίκα, η Lily Preston, ξεκινάει επίσης από το Independence του Missouri με καραβάνι με προορισμό τα χρυσωρυχεία της California.
Πρώτη εμφάνιση της Brenda και του Bill Adams, ο οποίος σε λίγα τεύχη θα πάρει τη σκυτάλη από τον Pat MacDonald, ως βασικός χαρακτήρας της σειράς.



How the West Was Won (1962)



Δύο πρωτότυπες σελίδες του επεισοδίου, από τα χέρια του σχεδιαστή Tarquinio


Το εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης στην Ιταλία: Collana Rodeo 9


Το εξώφυλλο της πρώτης βραζιλιάνικης έκδοσης

Έρευνα-κείμενα: CrazyHorse
Επιμέλεια εικονογράφησης-παρουσίασης: adamsjim
Την έρευνα για όλα τα τεύχη της σειράς, μπορείτε να την βρείτε στο blog
http://kataktisidisis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...