Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 13: Το σημάδι του Μανιτού


Σκλάβος στο Φαράγγι της Σιωπής

Ξαναγυρίζουμε στον Μικρό Σερίφη, για να θυμηθούμε μια περιπέτεια που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1968, στο τεύχος 271 του περιοδικού. Είναι γραμμένη από τον Κώστα Φωτεινό (Πότη Στρατίκη) και ξαναδημοσιεύθηκε στα τεύχη 691 και 1140 του ίδιου περιοδικού.

Υπόθεση: Μια στρατιωτική περίπολος ανακαλύπτει τα απομεινάρια ενός καραβανιού το οποίο έχουν χτυπήσει οι Ινδιάνοι. Οι υποψίες πέφτουν στους Τσερόκυ, οι οποίοι κατοικούν σ’ εκείνη την περιοχή. Στο σημείο θα φτάσουν λίγη ώρα αργότερα και οι τέσσερις μικροί φίλοι και θα συνεργαστούν με τους στρατιώτες. Τι θα γίνει όμως, όταν ο Τσιπιρίπο, ψάχνοντας για ίχνη, θα ανακαλύψει ότι το καραβάνι δεν το χτυπήσαν Ινδιάνοι αλλά λευκοί; Τι βρίσκεται πίσω από τη μυστηριώδη αυτή επίθεση και ποιο μυστικό κρύβεται στο κοντινό Φαράγγι της Σιωπής; Τα τέσσερα παιδιά του νόμου θα ακολουθήσουν το ένστικτό τους και ο Τζιμ θα ανακαλύψει ότι κάποιοι ζουν και δουλεύουν σαν σκλάβοι στο βάθος του φαραγγιού! Δυστυχώς, όμως, για εκείνον θα πιαστεί αιχμάλωτος...


Θυμηθήκατε κάτι; Αν όχι, αναζητήστε τα τεύχη στα οποία δημοσιεύθηκε η συγκεκριμένη περιπέτεια για να την διαβάσετε...
Κριτική: 3/5

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...