Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Προτάσεις παιδικών βιβλίων 52: Ο μεγάλος έρωτας του βιβλιοθηκάριου


Του Παναγιώτη Πλαφουτζή

«Μα, κύριε βιβλιοθηκάριε, γιατί δεν αγοράζετε ένα βιβλίο για τη βιβλιοθήκη;». Ο βιβλιοθηκάριος παίρνει το χαρτονόμισμα από το τραπέζι βαριεστημένα, αναστενάζει και λέει: «Μα έχουμε ήδη ένα». Ο γοητευτικός βιβλιοθηκάριος Φουλμπέρ θ’ αναγνωρίσει στα μάτια της όμορφης Ροζ-Μαρί έναν καινούργιο, άγνωστο ως τότε κόσμο. Ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε στη βιβλιοθήκη ένα και μοναδικό βιβλίο, εξαιτίας της αγαπημένης του θα γεμίσει με βιβλία τα άδεια ράφια, θα αντισταθεί στην επίθεση των ληστών, θα γίνει ήρωας του χωριού και θα κερδίσει μια για πάντα την καρδιά της Ροζ-Μαρί...

Η Εβελίν Μπριζού-Πελέν, γεννημένη στη Βρετάνη, ζει στη Ρεν με την οικογένειά της, αφού πέρασε την παιδική της ηλικία στο Μαρόκο. Ακολούθησε σπουδές φιλολογίας πριν να αφοσιωθεί στην εκπαίδευση. Αλλά η μόρφωση των δύο αγοριών της και στη συνέχεια το πάθος της για το γράψιμο την απομάκρυναν από το επάγγελμα της καθηγήτριας. Σήμερα συναντάει πολλά παιδιά και έφηβους στα μαθήματα και τις παρουσιάσεις των βιβλίων της. Έχει εκδώσει πολλά βιβλία.

Σελίδες Νοσταλγίας: Σ’ ένα χωριό στο οποίο ο ταχυδρόμος θέλει να του χορηγήσει ο δήμαρχος ταχυδρομικά περιστέρια για να γλιτώνει τις μεγάλες αποστάσεις, ο εφημέριος χρειάζεται ωτοασπίδες για να τις φορέσει στον σκύλο του που ουρλιάζει όποτε ακούει το εκκλησιαστικό όργανο, ο κηπουρός θέλει να αλλάξει το παλιό μηχάνημα που κουρεύει το γρασίδι με ένα πρόβατο, υπάρχει ένας βιβλιοθηκάριος που δεν θέλει καμία επιχορήγηση γιατί δεν έχει σκοπό ν’ αγοράσει κάποιο βιβλίο, αφού η βιβλιοθήκη έχει ήδη ένα!
Μια μικρή, εύθυμη ιστορία, που μιλάει για τον έρωτα και το πώς αυτός αλλάζει τους ανθρώπους. Επίσης, μιλάει για τα βιβλία και το πώς μπορούν αυτά να αλλάξουν τη ζωή μας. Μέσα από τα κατορθώματα ενός κακόκεφου και μυγιάγγιχτου ανθρώπου, που μεταμορφώνεται χάρη στον έρωτα και τα βιβλία, οι νεαροί αναγνώστες διασκεδάζουν, διαβάζοντας ένα κείμενο με πολύ χιούμορ και αστεία εικονογράφηση.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✮✮✮✮

Τίτλος πρωτοτύπου: Le grand amour du bibliothécaire
Συγγραφέας: Evelyne Brisou-Pellen
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
ISBN: 9789607984982
Σειρά βιβλίου: Σύγχρονη Λογοτεχνία για Παιδιά (Νο 9)
Αριθμός σελίδων: 52
Εξώφυλλο: Σκληρό
Προτεινόμενη ηλικία: 8 και άνω
Διαστάσεις: 21x15
Έτος έκδοσης: 2000
Εκδότης: Σύγχρονοι Ορίζοντες
Τιμή: €5,55

🔎2391

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...