Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Λογοτεχνικές Προτάσεις 424: Ιμάτζικα (Φανταστική λογοτεχνία)


3η έκδοση

Ιμάτζικα: Πέντε Επικράτειες, οι τέσσερις συμφιλιωμένες μεταξύ τους. Η πέμπτη είναι η Γη. Αποκομμένη για πάντα από τις αδερφές της, με τους κατοίκους της να ζουν στην άγνοια, δίπλα σε μια θάλασσα πιθανοτήτων, έναν ωκεανό μυστηρίου και μαγείας.
Μόνο λίγοι ξέρουν για την Ιμάτζικα, κι απ' αυτούς οι πιο πολλοί φοβούνται. Γιατί πλησιάζει μια ώρα μεγάλου κινδύνου, αλλά και μεγάλων υποσχέσεων. Η ώρα της Συμφιλίωσης. Συμβαίνει μια φορά κάθε διακόσια χρόνια –μια λαμπερή, μυστικιστική στιγμή κατά την οποία η Γη μπορεί να επανενωθεί με τις άλλες τέσσερις Επικράτειες.
Αυτή τη στιγμή τρέχουν να προφτάσουν ο Ευγενής, ένας ταλαντούχος πλαστογράφος πινάκων, που η ζωή του είναι μια σειρά από ψέματα· η Τζούντιθ Όντελ, μια όμορφη γυναίκα που την ποθούν τρεις ισχυροί άντρες, αλλά δεν ανήκει σε κανέναν· και ο ΠάιΆοΆπα, ένας παράξενος δολοφόνος που μοιράζει εξίσου τον έρωτα και το θάνατο. Όμως, ταυτόχρονα, κάποιες άλλες δυνάμεις συγκεντρώνονται για να κρατήσουν τη Γη κλειδωμένη για πάντα στο σκοτάδι που την περιβάλλει.
Το επικό τους ταξίδι στις πέντε Επικράτειες, μέσα από εγκλήματα, προδοσίες, τρόμο και σκοτεινά ερωτικά πάθη, θα τους οδηγήσει ως τα σύνορα του μεγαλύτερου απ' όλα τα μυστήρια: της Πρώτης Επικράτειας, στην άλλη άκρη της οποίας βρίσκεται η Ιερή Πόλη του Ανίδωτου –εκεί όπου θα γίνουν πραγματικότητα οι μεγαλύτερες προσδοκίες τους ή οι βαθύτεροι φόβοι τους...

Ο Κλάιβ Μπάρκερ γεννήθηκε στο Λίβερπουλ το 1952. Συγγραφέας, μεταξύ άλλων, των μπεστ σέλερ "Τα Βιβλία του Αίματος", "Το Καταραμένο Παιχνίδι", "Υφαντόκοσμος", "Το Μεγάλο Μυστικό Θέαμα", "Imagica", "Ο Κλέφτης του Πάντοτε", "Αείπολη" και "Το Αρχαίο Μυστήριο", θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μυθιστοριογράφους φαντασίας και τρόμου και έχει τιμηθεί με το World Fantasy Award και το βραβείο Bram Stoker.
Πέρα από το συγγραφικό του έργο, που, εκτός από μυθιστορήματα, περιλαμβάνει διηγήματα και σενάρια, είναι επίσης εικονογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός του θεάτρου και του κινηματογράφου.
Στην κινηματογραφική του δουλειά περιλαμβάνονται η "Γενιά της Νύχτας" ("Nightbreed"), τέσσερις ταινίες της σειράς "Hellraiser", οι δύο πρώτες ταινίες της σειράς "Candyman" και ο "Άρχοντας της Κόλασης" ("Lord of Illusions"). Ο συγγραφέας ζει στο Μπέβερλι Χιλς.

Συγγραφέας: Clive Barker
Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος
Ημερομηνία έκδοσης: 01/2018
Σελίδες: 1024
Εκδότης: Bell
Αρχική τιμή: €19,90

🔎2702

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...