Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Λογοτεχνικές Προτάσεις 421: Να βρίσκεις τρόπους να πετάς (Νεανικό μυθιστόρημα)


Η Ολίβια-Καρολάιν Φρίξενμπρουχ Μιχαηλίδη αναχωρεί από το Αμβούργο της Γερμανίας για το πρώτο μεγάλο ταξίδι της ζωής της. Στην ηλικία των δεκαεπτά αποφασίζει να επισκεφθεί την Ελλάδα, με προορισμό ένα μικρό παραδοσιακό χωριό, το Σολέτο. Μοναδικός της σκοπός να μάθει τα μυστικά μιας παλιάς οικογενειακής ιστορίας αναζητώντας την αλήθεια για την ετεροθαλή αδελφή της Ερατώ.
Μέσα από τις συναρπαστικές εναλλαγές παρόντος και παρελθόντος, ξετυλίγεται η ιστορία της Ερατώς, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας της εγκατάλειψης του πατέρα της και της υπερπροστατευτικής μανίας της μητέρας της. Οδηγείται σε πράξεις που στιγματίζουν τα εφηβικά της χρόνια υπονομεύοντας το μέλλον της. Όμως, η Ερατώ ως ελεύθερο πνεύμα δεν σταματά να ονειρεύεται οχυρωμένη στο δικό της καταφύγιο, τις νεράιδες, μαζί με τον παιδικό της φίλο Πήτερ.

Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία δοσμένη μέσα από την καθάρια ματιά μιας νεαρής επαναστάτριας. Η ιστορία του προσωπικού αγώνα για τη λύτρωση και την απελευθέρωση του μυαλού από στοιχειωμένες σκέψεις και πράξεις. Η δύσβατη πορεία σε ένα μονοπάτι που οδηγεί κάθε διαβατάρικο πουλί στη δική του αληθινή, πονεμένη πατρίδα, στα ανέμελα, νεανικά του χρόνια.
Αγνή φιλία, ψυχικές αναταράξεις, νεανικά χτυποκάρδια, οικογενειακές συγκρούσεις, εγκατάλειψη, καταχρήσεις, ανέχεια, ξενιτιά, απώλειες, ιστορίες κάτω απ’ το φεγγάρι, αστέρια, βουνοκορφές, ήλιος, ζωή. Και νεράιδες…
Νεράιδες που κυλούν στις φλέβες. Νεράιδες που αδιάκοπα ψιθυρίζουν…
Να βρίσκεις τρόπους να πετάς!

Για εφήβους από 15 ετών και για ενήλικες που διατηρούν την καθάρια νεανική ματιά τους!

Συγγραφέας: Τάνια Δημάκα
Επιμέλεια: Παναγιώτης Κάπος
Διαστάσεις: 21x14 εκ
Σελίδες: 194
ISBN: 618-83222-2-7
Εκδότης: Oasis Publications
Αρχική τιμή: 12,93€


🔎2687

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...