Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Η θρυλική επιστροφή του Ερίκ Καστέλ!


Ο Ερίκ Καστέλ, ο πιο δημοφιλής ποδοσφαιριστής της 9ης Τέχνης, αποκλειστικά στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής από τις 17 Δεκεμβρίου!

Ποτέ η μαγεία των κόμικς δεν συνδυάστηκε τόσο επιτυχημένα με το ποδόσφαιρο! Ποτέ ένας χάρτινος ήρωας δεν χαρακτηρίστηκε ως μια από τις καλύτερες μεταγραφές ενός συλλόγου! Ο Γάλλος δεξιοτέχνης εξτρέμ με το νούμερο 7 είναι και πάλι κοντά μας στο καλύτερο ποδοσφαιρικό κόμικς του κόσμου!
Δημιούργημα του Γάλλου κομίστα Raymond Reding (σενάριο και σχέδιο) και της Βελγίδας Francoise Hugues (φόντα, χρωματισμός και lettering), ο Ερίκ Καστέλ είναι το απόλυτο ποδοσφαιρικό κόμικς που είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τη δεκαετία του '80 και αρχές του '90 μέσα από τις σελίδες του ομώνυμου περιοδικού (Star Comics) αλλά και μέσα από τα περιοδικά Μπλεκ και Αγόρι. Μεταγράφεται από την Ίντερ στην Μπαρτσελόνα (στη μετά-Κρόιφ εποχή) και γράφει τη δική του ιστορία στα αθλητικά κόμικς. Για να βρει τη γαλήνη του πηγαίνει στην Τόσα, σε ένα κολπίσκο και κολυμπά. Συναντά μια παρέα έξι παιδιών στις φτωχογειτονιές της Τόσα, τους "Παμπλίτος", τους οποίους διδάσκει ποδόσφαιρο και γίνεται είδωλο τους. Ένα από αυτά, ο Παμπλίτο Βαδέλα, κατέχει σημαντικο ρόλο στις ιστορίες και ουσιαστικά αποτελεί το παιδικό alter ego του Ερίκ Καστέλ. Ο Ερίκ για ένα μικρό διάστημα αγωνίστηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Θα επιστρέψει, όμως, ξανά στην Μπαρτσελόνα και στο τέλος θα κλείσει την καριέρα του στη Λιλ.



Οι εκδόσεις "Μικρός Ήρως" σε συνεργασία με το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής μας προσφέρουν από τις 17 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή ένα άλμπουμ (52 σελίδες σε πολυτελές χαρτί και διάσταση 21 Χ 28 cm) του Ερίκ Καστέλ. Συνολικά θα κυκλοφορήσουν 16 άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων και 2 που δεν έχουν ξανακυκλοφορήσει στην Ελλάδα [το #15 "Το μήνυμα του Μαλτέζου" (1992) και το #0 "Το μεγάλο ταλέντο" (Περιοδικό "Zack", 1974) αφού ο Ερίκ Καστέλ είναι μια μετεξέλιξη του παλαιότερου χαρακτήρα Kai Falke]. Επίσης, οι λάτρεις του θρυλικού Ερίκ Καστέλ θα μπορούν να αποκτήσουν και μια συλλεκτική αφίσα κάθε Δευτέρα στο ΕΘΝΟΣ που κυκλοφορεί.


Να σημειωθεί ότι το κάθε τεύχος μετά την κυκλοφορία του με την εφημερίδα θα διατίθεται αποκλειστικά μόνο από την ιστοσελίδα www.mikrosiros.gr και από επιλεγμένα κομιξάδικα (όχι στα περίπτερα)!
Αυτές τις υπέροχες, καλοδιάβαστες, εγκάρδιες και πολυαγαπημένες ιστορίες του Ερίκ Καστέλ δεν πρέπει να τις χάσει κανείς, κομικόφιλος και μη! Αξίζει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, γιατί έτσι θα ακολουθήσουν και άλλες!


🔎2607

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...