Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Σε δημοπρασία η πρώτη Alfa Romeo που έχει κατασκευαστεί!


Μία από τις 52 που κατασκευάστηκαν
και ίσως η μοναδική που υπάρχει στον κόσμο

Μπορεί η ιστορία της Alfa Romeo να ξεκινάει το μακρινό 1910 με την γέννηση της A.L.F.A (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili), ο Nicola Romeo όμως πρόσθεσε το 1920 το όνομα του και έβαλε νέες βάσεις για την εξέλιξη ενός εκ των ιστορικότερων ονομάτων της αυτοκίνησης.
Μπορεί τον τίτλο του πρώτου αυτοκινήτου της ιταλικής φίρμας να έχει το 24hp, το πρώτο αυτοκίνητο όμως που έφερε επάνω του το όνομα Alfa Romeo ήταν το G1.
Η πρώτη Alfa Romeo λοιπόν που κουβαλάει όλο το όνομα, βγαίνει σε δημοπρασία και αν αναλογιστεί κανείς τα μεγάλα ποσά που πιάνουν κατά καιρούς τα ιστορικά μοντέλα της εταιρείας, δε θα εκπλαγούμε αν δούμε τους συλλέκτες ανά τον κόσμο να προσφέρουν αρκετά εκατομμύρια για να την βάλουν στο γκαράζ τους.
Μόλις 52 αντίτυπα του μοντέλου βγήκαν από το ιταλικό εργοστάσιο (τα 2 πρωτότυπα) σε τρεις τύπους αμαξώματος (Spider Corsa, Torpedo και Limousina), αλλά μόνο ένα αυτοκίνητο είναι γνωστό ότι έχει απομείνει ολόκληρο στον κόσμο και είναι αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες του οίκου RM Sotheby’s που έχει αναλάβει και την πώληση.
Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου άγγιζε τα 138 χλμ/ώρα και ένα τέτοιο όχημα κέρδισε στην κατηγορία του τον αγώνα Coppa del Garda.


Το G1 της Alfa Romeo όμως, δε γνώρισε την ανάλογη εμπορική επιτυχία στην Ιταλία και στην Ευρώπη και όλα τα αντίτυπα πουλήθηκαν στην Αυστραλία, όπου και βρέθηκε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, κατασκευής του 1921.
Η Alfa Romeo G1 που πωλείται, έχει αριθμό σασί και κινητήρα 6018 και μάλλον είναι η 18η από τις 52 που κατασκευάστηκαν. Το 1965, ένας φανατικός συλλέκτης Alfa Romeo, ο Ross Flewell-Smith, έμαθε για την ύπαρξη του αυτοκινήτου και το αγόρασε, αναπαλαιώνοντας το πλήρως το 1970 και ξανά το 2000. Από τότε παραμένει στην εξαιρετική κατάσταση που βλέπουμε σήμερα ενώ, σύμφωνα με τον πωλητή, είναι πλήρως λειτουργικό και έτοιμο για βόλτες.
Σε ό,τι αφορά τώρα στην τιμή που θα πιάσει στη δημοπρασία, η RM Sotheby’s δεν έχει ορίσει κάποιο ποσόν εκκίνησης, ωστόσο εκτιμάται ότι το πραγματικά μοναδικό αυτό κομμάτι της αυτοκίνησης θα πωληθεί για ένα αρκετά υψηλό ποσόν που αναμένεται να αγγίξει τα 1,3-1,4 εκατομμύρια ευρώ. Το τελικό ύψος αυτής της τιμής, θα το μάθουμε τον Ιανουάριο που θα γίνει η δημοπρασία...

http://www.newsauto.gr
http://epitrohon.gr



🔎2525

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...