Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ελληνικά Comic Books 306 / Βιβλιοκριτική: Iron Man - Extremis (2008)


100% MARVEL

H AΡΧΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ IRON MAN!

O συγγραφέας Warren Ellis ενώνει τις δυνάμεις του με το βραβευμένο εικονογράφο Adi Granov για να ανανεώσουν την εικόνα του κλασικού ήρωα της Marvel Comics. Ποια είναι η θέση του Iron Man σε έναν κόσμο όπου νέες, τρομακτικές τεχνολογίες απειλούν το μέλλον του ανθρώπινου είδους;

H διάσημη σειρά κόμικς, που αποτέλεσε την εικαστική έμπνευση για την κινηματογραφική μεταφορά των περιπετειών του Iron Man, με πρωταγωνιστές τους Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow και Jeff Bridges.

Σελίδες Νοσταλγίας: Η σειρά "Iron Man - Extremis" κατέχει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις σημαντικότερες σειρές της Marvel Comics. Υπήρξε η αρχή μιας νέας εποχής για τον ήρωα, καθώς με την ιστορία αυτή ξεκίνησε η τρίτη περίοδος του περιοδικού "The Invincible Iron Man". Τα πρώτα έξι τεύχη, τα οποία βρίσκουμε συγκεντρωμένα σε αυτή την έκδοση, αποτέλεσαν και την πηγή έμπνευσης για την δημιουργία της ταινίας "Iron Man" (2008). Επίσης, αυτή η επανεκκίνηση είχε ιδιαίτερη σημασία και αποτέλεσε τη βάση για όλες τις ιστορίες Iron Man που ακολούθησαν. Καθόλου παράξενο, αν σκεφτεί κανείς πως ο διάσημος Βρετανός σεναριογράφος Warren Ellis ειδικεύεται στις επιτυχίες. Η λίστα των έργων του καλύπτει πολλά και διάφορα είδη, από ακραία πειραματικούς τίτλους, μέχρι τους κλασικά εμπορικούς υπερηρωικούς. Χωρίς να δεσμεύεται από τον περιορισμό των παραδόσεων και του αντικειμένου, ό,τι κι αν γράφει είναι πρωτοποριακό και συνεχίζει να πρωτοστατεί με καινούριες ιδέες και με τρόπους να ανανεώνει υπάρχοντες χαρακτήρες.
Εδώ, ο Ellis συνεργάζεται με τον Βόσνιο εικονογράφο Adi Granov για να επαναπροσδιορίσουν τον κόσμο του ήρωα για τον 21ο αιώνα -έναν κόσμο όπου τρομακτικές νέες τεχνολογίες απειλούν να υποσκελίσουν την αδύναμη ανθρωπότητα! Τι είναι ο Extremis, ποιος τον απελευθέρωσε και τι σημαίνει η ύπαρξή του για τον κόσμο;
Το σενάριο είναι ξεχωριστό, ιδιαίτερα ώριμο και η εικονογράφηση τόσο ρεαλιστική που ο αναγνώστης νιώθει ότι παρακολουθεί μια ταινία. Ένα έργο που δεν μπορεί να μην έχετε στην βιβλιοθήκη σας, αν είστε φαν των ηπερηρωικών κόμικς.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✮✮ 8/10

Συγγραφέας: Warren Ellis
Μετάφραση: Πέτρος Παπαλιανός
Σχήμα: 17x26
Σελίδες: 160
ISBN: 978-960-306-651-4
Ημερομηνία έκδοσης: 05/05/2008
Νέα τιμή: €7,00
Εκδόσεις: Anubis

Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎2315

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...