Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Προτάσεις παιδικών βιβλίων 47: Η κυρία Φρίζμπι και οι μεταλλαγμένοι αρουραίοι (Φανταστική λογοτεχνία)


Ένα πολυβραβευμένο, μπεστ σέλερ!

Η κυρία Φρίζμπι, μια χήρα ποντικίνα και τα τέσσερα μικρά παιδιά της, πρέπει να εγκαταλείψουν αμέσως το σπίτι τους και να μετακομίσουν στην καλοκαιρινή τους κατοικία –ειδάλλως κινδυνεύουν από βέβαιο θάνατο!
Ωστόσο, ο μικρότερος γιος της κυρίας Φρίζμπι, ο Τίμοθι, είναι στο κρεβάτι άρρωστος με πνευμονία και δεν πρέπει να μετακινηθεί. Για καλή της τύχη, θα γνωρίσει τους μεταλλαγμένους αρουραίους, εκπληκτικά πλάσματα με πολύ υψηλή νοημοσύνη, αποτέλεσμα πειραμάτων στα εργαστήρια του Ιδρύματος Ψυχικών Ερευνών, οι οποίοι θα βρουν μια λύση για το πρόβλημά της!
Με εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η ταινία κινουμένων σχεδίων "Το Μυστικό των ΝΙΜ…" κυκλοφορεί και στα ελληνικά!
Μια πρωτότυπη, συγκινητική και απρόβλεπτη ιστορία, που απευθύνεται όχι μόνο σε παιδιά αλλά και σε αναγνώστες κάθε ηλικίας!

Η κυρία Φρίζμπι, αρχηγός μιας οικογένειας ποντικών του αγρού, ζούσε σ’ ένα υπόγειο σπιτάκι στον λαχανόκηπο ενός αγρότη, του κυρίου Φιτζγκίμπον. Το σπίτι της ήταν χειμερινό, σαν αυτά όπου μετακομίζουν ορισμένοι ποντικοί των αγρών όταν το φαΐ παραλιγοστεύει και η ζωή στα δάση και στα βοσκοτόπια γίνεται υπερβολικά σκληρή. Στην αφράτη γη ενός μποστανιού με φασόλια, πατάτες, μπιζέλια και σπαράγγια απομένει άφθονη τροφή για τα ποντίκια αφού μαζέψουν οι άνθρωποι τη σοδειά.
Παρ’ όλο που ήταν χήρα (ο σύζυγός της είχε πεθάνει μόλις το περασμένο καλοκαίρι), η κυρία Φρίζμπι φρόντιζε, με λίγη τύχη και πολλή σκληρή δουλειά, να ’ναι η φαμίλια της –που μετρούσε τέσσερα παιδιά– ευτυχισμένη και χορτάτη… Μέχρι που, ένα πρωί στα τέλη του Φλεβάρη, ο Τίμοθι, ο μικρότερος γιος της κυρίας Φρίζμπι, αρρώστησε…

Το βιβλίο έχει τιμηθεί με το μετάλλιο Newbery
και το πρώτο βραβείο Lewis Carroll

Ο συγγραφέας: Ο Robert C. O'Brien (1918-1973) ήταν διακεκριμένος συγγραφέας και δημοσιογράφος του National Geographic. Τα μυθιστορήματα που έγραψε για παιδιά και νέους –μεταξύ άλλων, τα The Silver Crown και Z for Zachariah– γνώρισαν τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σελίδες Νοσταλγίας/Παναγιώτης Πλαφουτζής: Ένα εξαιρετικό βιβλίο φαντασίας, για μικρούς και μεγάλους, η παγκόσμια επιτυχία του οποίου το οδήγησε μέχρι τον κινηματογράφο (η ταινία κινουμένων σχεδίων "Το μυστικό των Νιμ", βασίστηκε σε αυτό). Η υπόθεση είναι απλή, δοσμένη, όμως, με πολύ γλαφυρό τρόπο και με πολύ ζωντανή γραφή, μέσα από τα μάτια ενός μικρού ζώου, μιας ποντικίνας.
Η κυρία Φρίζμπι μεγαλώνει με πολύ κόπο τα τέσσερα παιδιά της, μετά τον θάνατο του άντρα της. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα όταν το ένα από αυτά, ο Τίμοθι, θα αρρωστήσει ξαφνικά, την εποχή που η οικογένεια πρέπει να εγκαταλείψει τον αγρό στον οποίο ζει, καθώς ο ιδιοκτήτης της γης ετοιμάζει το τρακτέρ του για το όργωμα. Η κυρία Φρίσμπι αρχίζει εναγωνίως να ψάχνει έναν τρόπο να γλιτώσει τα παιδιά της, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί ο μικρός Τίμοθι και να κινδυνεύσει με επιδείνωση η υγεία του. Ψάχνοντας για συμμάχους στην προσπάθειά της, θα γνωριστεί με πολλά άλλα ζώα και θα ζήσει μια απίστευτη περιπέτεια. Θα πετάξει ψηλά στον ουρανό, γαντζωμένη στην πλάτη ενός κορακιού, το οποίο η ίδια πρωτύτερα έχει γλιτώσει από τα νύχια ενός γάτου. Θα ζητήσει την συμβουλή του σοφού κουκουβάγιου, τολμώντας να μπει ακόμα και μέσα στο ίδιο του το σπίτι, αν και γνωρίζει πολύ καλά με τι τρόπο αντιμετωπίζουν -συνήθως- οι κουκουβάγιες τα ποντίκια. Στο τέλος, θα φτάσει να ζητήσει την βοήθεια των γειτόνων της, κάτι τεράστιων αρουραίων, για τους οποίους ποτέ πριν δεν αισθάνθηκε την επιθυμία να συνάψει σχέσεις μαζί τους. Όταν θα φτάσει, ωστόσο, στο λαγούμι τους, θα αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής της!...
Το βιβλίο διαβάζεται απνευστί, η υπόθεση γίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα όσο περνούν οι σελίδες και ο αναγνώστης βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στα... όχι και τόσο σκοτεινά, τελικά, υπόγεια των αρουραίων. Ένα βιβλίο με το οποίο μπορείτε να εισάγετε άφοβα το παιδί σας στον κόσμο της φανταστικής λογοτεχνίας, καθώς η ιστορία είναι γεμάτη με ηθικά διδάγματα και όμορφες εικόνες. Περιπέτεια, εκπλήξεις και αγωνία, πριν την τελική δικαίωση. Αγοράστε το με κλειστά μάτια.
Κριτική: ✮✮✮✮✮✮✮✰✰✰

Για παιδιά από 10 ετών
Συγγραφέας: Robert C. O'Brien
Σελίδες: 304
Διαστάσεις: 13 x 19 εκ.
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-461-481-3
Τιμή: €13,50
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

👬2296

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...