Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Ελληνικά Comic Books 297: Wonder Woman - Επικές Ιστορίες (2017)


Η μεγαλύτερη ηρωίδα, η διάσημη Wonder Woman,
σε μία συλλεκτική έκδοση, με μοναδικές ιστορίες της...

Η Wonder Woman είναι μία δημιουργία του William Moulton Marston. Πρωτοεμφανίστηκε στο All Star Comics #8, τον Δεκέμβριο του 1941. Από τότε κυκλοφορεί από την DC Comics σχεδόν χωρίς διακοπή, εκτός από ένα μικρό διάστημα το 1986. Η Wonder Woman είναι μία πριγκίπισσα πολεμιστής των Αμαζόνων (με βάση τις Αμαζόνες της ελληνικής μυθολογίας). Καθώς δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στα κόμικς εκείνης της εποχής η Wonder Woman πολέμησε ενάντια στις στρατιωτικές δυνάμεις του Άξονα.
Στις ιστορίες αυτής της έκδοσης την βλέπουμε να αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις και μαθαίνουμε περισσότερα για τον χαρακτήρα αυτής της μεγάλης ηρωίδας.

Οι ιστορίες του τεύχους:
1. Δώσε μας δύναμη
2. Θεμυσκίρα
3. Τι θα φέρει το μέλλον
4. Αραβική χερσόνησος
5. Μόνο τη μία πλευρά

Πέντε διαφορετικές ιστορίες, πέντε διαφορετικοί σεναριογράφοι, πέντε διαφορετικοί σχεδιαστές. Με αφορμή την νέα ταινία της Wonder Woman, που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 8 Ιουνίου, η Anubis κυκλοφόρησε αυτήν την μικρή έκδοση, για να γνωρίσει στους... αμύητους την ηρωίδα. Εξαιρετικό εξώφυλλο και εσωτερικό πορτραίτο φιλοτεχνημένο από την Jenny Frison. Οι ιστορίες διαβάζονται ευχάριστα, χωρίς όμως να διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας. Οι περισσότερες έχουν πολύ καλό σκίτσο, με την τέταρτη να ξεχωρίζει (η ιστορία είναι άτιτλη και χωρίς στοιχεία συντελεστών, εμείς την σημειώσαμε ως "Αραβική χερσόνησος" από την αναφορά του πρώτου καρέ). Γενικότερα, πρόκειται για έκδοση που θα ευχαριστηθούν περισσότερο οι φαν της Wonder Woman.

Πρωτότυπος τίτλος: Wonder Woman - Special Edition
Hμερομηνία έκδοσης: 29 Μαίου 2017
Μέγεθος: 17,00 x 25,00
Σελίδες: 56
Εκτύπωση: Έγχρωμο
ISBN: 978-960-497-996-7
Τιμή: 3,90€
Εκδόσεις: Anubis

Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

👬2250

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...