Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Για την βιβλιοθήκη σας... 66: '87, Τίποτα δεν μας σταμάτησε


Το "Ευρωμπάσκετ '87" είναι ένα ορόσημο της δεκαετίας του '80 και της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ένας θρίαμβος που ξεπέρασε τα στενά όρια του αθλητισμού και συγκλόνισε ολόκληρη την κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο ότι, ενώ την ίδια χρονιά η Ελλάδα έφτασε ένα βήμα πριν από πολεμική σύρραξη με την Τουρκία, αλλά είχε και περισσότερους από 1.000 νεκρούς, θύματα του φονικού καύσωνα που την έπληξε το καλοκαίρι, στο πέρασμα του χρόνου, αυτό που θυμούνται όλοι είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.
Τα καλάθια του Γκάλη, οι βουτιές του Γιαννάκη, οι τάπες του Φασούλα, το παραλήρημα της νίκης, είναι βαθιά χαραγμένα στη μνήμη όσων τα έζησαν, αλλά και μοιάζουν με ωραίο παραμύθι σε αυτούς που το έμαθαν από τις διηγήσεις των παλαιότερων.
Ο δημοσιογράφος Γιάννης Φιλέρης έζησε από κοντά τον θρίαμβο και τον εξιστορεί, μέσα από τις αναμνήσεις και τις αφηγήσεις των μεγάλων πρωταγωνιστών.

Ένα βιβλίο για το Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, που ανήκει σε έναν έμπειρο δημοσιογράφο, τον Γιάννη Φιλέρη, ο οποίος -νεαρός εκείνη την εποχή- έζησε εκ των έσω τη διοργάνωση και ξετυλίγει σήμερα απλόχερα τις αναμνήσεις του μέσα σε 220 χορταστικές σελίδες. Όπως τόνισε πρόσφατα ο συγγραφέας: «Είναι ένα χρέος που ξεπληρώνεται για τους ανθρώπους που το 1987 έκαναν κάτι υπέροχο, κάτι που δεν φανταζόμασταν ποτέ, κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ».

Η 24MEDIA στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων της εγκαινιάζει το νέο business unit της, "Physical Goods", με το οποίο έχει στόχο τις premium εκδόσεις στο χώρο του βιβλίου και όχι μόνο.
Το πρώτο βιβλίο έχει την υπογραφή του γνωστού δημοσιογράφου Γιάννη Φιλέρη και τίτλο "‘87 Τίποτα δεν μας σταμάτησε" και εκδίδεται με τη συμβολή των καταστημάτων Public.
Ο Γιάννης Φιλέρης 30 χρόνια από την επέτειο του Ευρωμπάσκετ -ενός ορόσημου της δεκαετίας του ‘80 και της σύγχρονης ελληνικής αθλητικής και όχι μόνο ιστορίας- συγκεντρώνει τις καλύτερες αναμνήσεις των πρωταγωνιστών και ηρώων του ελληνικού μπάσκετ και αναβιώνει τις στιγμές που έκαναν όλη την Ελλάδα να ανατριχιάσει και δακρύσει.

Συγγραφέας: Γιάννης Φιλέρης
Ημερομηνία έκδοσης: 30/05/2017
ISBN: 9786188317703
Εξώφυλλο: Μαλακό
Σελίδες: 220
Εκδόσεις: Physical Goods
Αποκλειστικά στα Public


👬2261

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...