Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Οι ελληνικές ταινίες που λατρέψαμε 25: Μια Ελληνίδα στο χαρέμι (1971)


Ηθοποιοί: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Μαρία Ιωαννίδου, Γιώργος Γαβριηλίδης, Δημήτρης Καλιβωκάς, Μαρία Μπονέλου, Βέτα Ξανθοπούλου, Πόπη Άλβα, Γιούλη Σταμουλάκη, Μαρία Μαρτίκα, Δημήτρης Παπαχρήστου, Νάσος Κεδράκας, Ανθή Γούναρη, Νίκος Γαρουφάλλου, Νίκος Πασχαλίδης, Υβόνη Βλαδίμηρου, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Υβόνη Μεταξάκη, Μαίρη Σπάθη, Νάσος Κατακουζηνός, Γιάννης Νικολαΐδης, Κώστας Παύλου
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης
Παραγωγή: Finos Film
Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Σκηνογραφία: Μάρκος Ζέρβας
Μακιγιάζ: Πίτσα Λεοντσίνη
Χορογραφία: Γιάννης Φλερύ
Μοντάζ: Πέτρος Λύκας
Α΄ Προβολή: 04 Ιανουαρίου 1971
Κατηγορία: Κωμωδία
Διάρκεια: 102΄
Έγχρωμο



Υπόθεση: Η Ρένα, (Ρένα Βλαχοπούλου) εργάζεται σκληρά ως τηλεφωνήτρια σε μια μεγάλη επιχείρηση, προσπαθώντας να συντηρήσει τον εαυτό της και τα δύο άνεργα και ξεμυαλισμένα αδέλφια της, έναν εφευρέτη και έναν μουσικό (Χρόνης Εξαρχάκος και Βαγγέλης Σειληνός). Ο μεν πρώτος ασχολείται με τις εφευρέσεις, ενώ ο δεύτερος με την τζαζ και το χορό. Η Ρένα ξέρει να λέει και τον καφέ, πράγμα που την κάνει περιζήτητη σε γνωστούς και φίλους. Κάποια μέρα αγοράζει συνεταιρικά με μια συνάδελφό της ένα λαχείο. Ο Χρόνης βάζει στο πλυντήριο το φόρεμα της αδελφής του και δεν αντιλαμβάνεται ότι μέσα στην τσέπη βρίσκεται το λαχείο. Όταν μαθαίνουν ότι έχουν κερδίσει τον πρώτο αριθμό του λαχείου, το τυχερό χαρτάκι είναι ήδη κατεστραμμένο και η Ρένα χρωστάει στη φίλη της ένα μεγάλο ποσό. Για να αποφύγει τις συνέπειες η Ρένα φεύγει με τα αδέλφια της και βρίσκεται στη Ρόδο να κάνει το μέντιουμ και μάλιστα με επιτυχία. Όταν τους παίρνουν είδηση, το σκάνε με ένα μικρό αεροπλάνο, το οποίο όμως πέφτει σε μια έρημο. Εκεί συλλαμβάνονται και καταλήγουν στο χαρέμι ενός σεΐχη (Δημήτρης Καλλιβωκάς), στον οποίο η Ρένα θα αποκαλύψει, κατά τύχη, μια συνωμοσία εις βάρος του και εκείνος θα εντυπωσιαστεί και θα την πάρει ως μοναδική του γυναίκα.






Η ταινία "Μια Ελληνίδα στο χαρέμι" προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών–Πειραιώς–Προαστίων το 1971 και έκοψε 455.385 εισιτήρια. Είναι μια τρελή κωμωδία με μουσικοχορευτικά στοιχεία όπως συνήθιζε να βάζει συχνά στις ταινίες του ο Γιάννης Δαλιανίδης. Παρόλο που είχε αρχίσει η μεγάλη πτώση των εισιτηρίων και η παρακμή του εμπορικού κινηματογράφου, ήταν μια μεγάλη παραγωγή του Φίνου, ειδικά στο δεύτερο μέρος με το παλάτι του εμίρη. Οι σκηνές της ερήμου, πάντως, έχουν γυριστεί στο νομό Αττικής.





👬2265

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...