Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Σειρές βιβλίων κόμικς 13: Conan - Τα Χρονικά Ενός Θρυλικού Ήρωα (5 τόμοι)


Οι Roy Thomas, John Buscema, Alfredo Alcala και μια πλειάδα εκλεκτών δημιουργών του χώρου ζωντανεύουν τις περιπέτειες ενός από τους μεγαλύτερους ήρωες της σύγχρονης φανταστικής λογοτεχνίας.

Συγγραφέας: Roy Thomas
Μετάφραση: Ελένη Σκριτζόβαλη (1,2,5), Έκτωρ Τσουγκαράκης (1), Χρήστος Βλάχος (3), Πέτρος Παπαλιανός (3), Διονύσης Τζαβάρας (4), Σάββας Αργυρού (5)
Σχήμα: 21 x 29,50
Σελίδες κάθε τόμου: 144

ISBN 1: 978-960-306-555-2
ISBN 2: 978-960-306-569-2
ISBN 3: 978-960-306-661-3
ISBN 4: 978-960-306-714-6
ISBN 5: 978-960-306-789-4

Ημερομηνία έκδοσης 1: 01/12/2006
Ημερομηνία έκδοσης 2: 29/03/2007
Ημερομηνία έκδοσης 3: 04/04/2008
Ημερομηνία έκδοσης 4: 23/10/2008
Ημερομηνία έκδοσης 5: 08/12/2009

Τιμή κάθε τόμου: €9,90
Εκδόσεις: Anubis

ΤΟΜΟΣ 1

Μια Μάγισσα Θα Γεννηθεί και άλλα διηγήματα

«Μάθε, ω, Πρίγκιπα, ότι ανάμεσα στα χρόνια που οι ωκεανοί κατάπιαν την Ατλαντίδα και τις εξαίσιες πολιτείες και σε εκείνα που είδαν την άνοδο των γιων του Αρείου υπήρξε μια εποχή πέρα από κάθε φαντασία, όταν τα λαμπερά βασίλεια απλώθηκαν στη γη σαν γαλάζιοι μανδύες κάτω απ΄ τα άστρα. Η Νεμεδία, το Οφίρ, η Βρυθυνία, η Υπερβορεία, η Ζαμόρα με τις μαυρομάλλες γυναίκες... η Ζινγκάρα με τους ευγενείς πολεμιστές, το Κοθ, που συνόρευε με τα βοσκοτόπια του Σεμ, η Στυγία με τους σκοτεινούς της τάφους...
Αλλά το πιο περήφανο βασίλειο στον κόσμο ήταν η Ακουιλονία, βασίλισσα της ονειρεμένης Δύσης. Τότε ήρθε ο Κόναν ο Κιμμέριος, μαυρομάλλης, με βλέμμα σκοτεινό κι ένα σπαθί στο χέρι, κλέφτης, επιδρομέας, φονιάς, κάποτε αφάνταστα μελαγχολικός, άλλοτε αφάνταστα εύθυμος, για να συντρίψει τους διαμαντοστόλιστους θρόνους της γης κάτω απ΄ τα σανδάλια του...».
Μια συλλεκτική έκδοση που περιλαμβάνει τρεις εικονογραφημένες περιπέτειες που βασίζονται στο έργο του R.E. Howard.


ΤΟΜΟΣ 2

Οι Άνθρωποι του Μαύρου Κύκλου

Οι δυο εικονογραφημένες περιπέτειες του ατρόμητου ήρωα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο έχουν όλα εκείνα τα συστατικά που έκαναν τόσο αγαπητές τις ιστορίες του Robert Howard: συναρπαστική πλοκή, επικά κατορθώματα, πανέμορφες ηρωίδες και πανίσχυρους, φθονερούς μάγους.
Η πρώτη ιστορία έχει τίτλο «Οι Ανθρωποι του Μαύρου Κύκλου» και αποτελεί διασκευή του ομώνυμου διηγήματος του Αμερικανού συγγραφέα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Weird Tales το 1934. Ως αρχηγός της φυλής των Αφγκούλι, ο Κόναν έρχεται αντιμέτωπος με τους μοχθηρούς Μαύρους Προφήτες του Όρους Γίμσα. Η δεύτερη ιστορία, με τίτλο «Η Κατάρα του Νεκροζώντανου», αποτελεί ελεύθερη μεταφορά ενός διηγήματος του Howard που δεν εντάσσεται στη μυθολογία του Κόναν, αποτελεί ωστόσο την πρώτη ύλη για μια συναρπαστική περιπέτεια, όπου ο Κιμμέριος ήρωας ενώνει τις δυνάμεις του με τη θρυλική Red Sonja για να αντιμετωπίσει μια υπερκόσμια απειλή.


ΤΟΜΟΣ 3

Η Ακρόπολη στο Κέντρο του Χρόνου και άλλα διηγήματα

Το τρίτο μέρος της ανθολογίας των εικονογραφημένων περιπετειών του Κιμμέριου ήρωα που δημιούργησε ο Robert E. Howard μας μεταφέρει για μία ακόμα φορά στην Υβοριανή Εποχή, σε έναν κόσμο επικής περιπέτειας και μαγείας, όπου ο νόμος του ξίφους και η ακόρεστη δίψα για δύναμη σφυρηλατούν αυτοκρατορίες.
Η κεντρική ιστορία του βιβλίου αυτού έχει τίτλο «Η Ακρόπολη στο Κέντρο του Χρόνου» και περιγράφει μια περιπέτεια του Κόναν ως αρχηγού της άγριας φυλής των Ζουαγκίρ. Η δεύτερη ιστορία, με τίτλο «Κόκκινα Καρφιά», διαδραματίζεται αρκετά χρόνια αργότερα, όταν ο Κιμμέριος ήρωας και η Βαλέρια της Κόκκινης Αδελφότητας φτάνουν σε μια χαμένη πόλη και βρίσκονται στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ δύο αρχαίων λαών. Τις δύο αυτές εικονογραφημένες περιπέτειες πλαισιώνουν τρεις ακόμα ιστορίες, που καταδεικνύουν με μοναδικό τρόπο τη δίψα για ζωή αλλά και την ακατάβλητη θέληση του Κόναν του Κιμμέριου.


ΤΟΜΟΣ 4

Κόναν ο Κατακτητής και άλλα διηγήματα

Το τέταρτο μέρος της ανθολογίας των εικονογραφημένων περιπετειών του Κιμμέριου ήρωα που δημιούργησε ο Robert E. Howard μας ταξιδεύει σε μια ξεχασμένη εποχή, «όταν τα λαμπερά βασίλεια απλώθηκαν στη Γη σαν γαλάζιοι μανδύες κάτω απ' τα άστρα...»
Η κεντρική ιστορία του τόμου έχει τίτλο «Κόναν ο Κατακτητής» και αποτελεί διασκευή ενός από τα πιο γνωστά έργα του Robert E. Howard. Η δεύτερη ιστορία έχει τίτλο «Το Μυστικό στον Ποταμό του Κρανίου» και περιγράφει την αναμέτρηση του Κόναν με έναν πανίσχυρο μάγο, ενώ η τρίτη, με τίτλο «Σιδερένιες Σκιές στο Σεληνόφως», διαδραματίζεται την εποχή που ο Κιμμέριος ήρωας αναγκάζεται να εγκαταλείψει τις επιδρομές στα σύνορα του Τουράν. Το βιβλίο αυτό ολοκληρώνεται με την ιστορία «Η Κατάρα της Θεάς-Γάτας», που μας προσφέρει μία ακόμα περιπέτεια του Κόναν ως αρχηγού των Ζουαγκίρ...


ΤΟΜΟΣ 5

Τα Στοιχειά του Πορφυρού Κάστρου και άλλα διηγήματα

"Νόμιζες ότι ήσουν δυνατός επειδή μπορούσες να στραγγαλίσεις πολιτισμένους ανθρώπους; Βλάκα! Δοκίμασε πρώτα να σπάσεις το λαιμό ενός άγριου ταύρου της Κιμμερίας και μετά λέγε ότι είσαι δυνατός. Εγώ το κατάφερα προτού καν ενηλικιωθώ..."
Καλώς ήρθατε στη βίαιη Υβοριανή Εποχή, όπου η ζωή ενός ανθρώπου αξίζει όσο κι η ικανότητά του στο σπαθί... μια εποχή όπου τα λαμπερά βασίλεια απλώνονται σαν γαλάζιοι μανδύες κάτω από τα άστρα... μια εποχή απεριόριστων δυνατοτήτων για όσους έχουν το θάρρος να σηκώσουν ψηλά το βλέμμα τους... μια εποχή όπου οι αυτοκρατορίες δημιουργούνται και διαλύονται από άντρες με ατσάλινη θέληση και κοφτερές λεπίδες... μια εποχή όπου σκοτεινές μαγείες και αλλόκοτες θρησκείες από τα βάθη του ανθρώπινου παρελθόντος βασιλεύουν στη Γη... μια εποχή άγρια, επικίνδυνη, γεμάτη ευκαιρίες... γεμάτη κινδύνους... μια εποχή θρύλων... είναι η εποχή του Κόναν.

👬2277

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...