Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Roger Moore - Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός James Bond...


Έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια, έπειτα από μία σύντομη μάχη με τον καρκίνο, ο θρυλικός Βρετανός ηθοποιός και πρεσβευτής της Unicef, Σερ Roger Moore, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.
Ο Roger Moore γεννήθηκε την 14η Οκτωβρίου του 1927 στο νότιο Λονδίνο. Ο πατέρας του ήταν αστυνομικός, η μητέρα του νοικοκυρά. Είχε χρισθεί ιππότης το 2013 από την βασίλισσα Ελισάβετ για το φιλανθρωπικό του έργο.
Πρότυπο του Εγγλέζου τζέντλεμαν, ο Roger Moore έγινε ευρέως γνωστός από την τηλεοπτική σειρά «ο Άγιος» για να παγιώσει την φήμη του χάρη στον ρόλο του Τζέιμς Bond. Ενσάρκωσε τον διάσημο πράκτορα 007 σε επτά ταινίες, από το «Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν» ("Live and Let Die") το 1973, έως το «Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος» ("A view to a kill") το 1985.
Εντούτοις είχε κριθεί «πολύ όμορφος» κι επομένως απορρίφθηκε για τον πρώτο 007 τον "Dr No" (1962). Αφού ο Σον Κόνερι ένιωσε ότι κουράστηκε από τον ρόλο του γόη των μυστικών υπηρεσιών που αγαπούσε ιδιαίτερα τον κίνδυνο και τις γυναίκες, ο Roger Moore πήρε τα ηνία. Ως ο «τέλειος τζέντλεμαν» πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «ο Άγιος» που παίχτηκε από το 1962 έως το 1969. Ο ρόλος του Σάιμον Τέμπλαρ του χάρισε παγκόσμια επιτυχία, η οποία επιβεβαιώθηκε κι από μια άλλη τηλεοπτική σειρά, τους «The Persuaders!» (1971-1972).
Παρέδωσε το ρόλο του Bond στον Τίμοθι Ντάλτον και κατόπιν ο Roger Moore βγήκε εν μέρει στη σύνταξη. Έζησε πλουσιοπάροχα και ταξίδευε μεταξύ του Λος Άντζελες, της Ελβετίας και της νότιας Γαλλίας. Γοητευτικός καρδιοκατακτητής στη μεγάλη οθόνη, ο Roger Moore είχε πολλές κατακτήσεις στο ωραίο φύλο και στην πραγματική ζωή. Παντρεύτηκε 4 φορές. Η Ιταλίδα Λουίζα Ματιόλι, η τρίτη του σύζυγος, του χάρισε τρία παιδιά.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας, πρόκειται να ταφεί στο Μονακό σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο.


👬2216

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...