Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Λογοτεχνικές Προτάσεις 336: Το Δαιμόνιο της Γραφής (Μυθιστόρημα)


Genius Scribendi

Με πιστότητα, ρεαλισμό και ιστορική συνέπεια, "Το Δαιμόνιο της Γραφής" ιχνηλατεί τη ζωή του σκοτεινού πρίγκιπα του τρόμου, Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ, προσφέροντας μια περιεκτική εισαγωγή στη μυθολογία Κθούλου και παράλληλα μια τολμηρή μυθιστορηματική βουτιά στα άδυτα της μαγείας και του αποκρυφισμού.
Τι θα γινόταν αν ο διάσημος συγγραφέας, μέσα από τις ιστορίες του, προσπαθούσε να προετοιμάσει τον κόσμο για κάτι μεγάλο και αναπόφευκτο που επέρχεται; Αν ο Λάβκραφτ ήταν ένας προφήτης, ή, πιο σωστά, ένας προσηλυτιστής; Μήπως αυτό αποτελεί στην πραγματικότητα τη γοητεία και το μυστικό της δημοτικότητας των ιστοριών του;
Ένα βιβλίο που όχι μόνο διαβάζεται απνευστί αλλά μπορεί να ξαναδιαβαστεί πολλές φορές, με κάθε ανάγνωση να εντείνει το μυστήριο και το δέος. Και, φυσικά, μια πρώτη επαφή για τους αμύητους με τον μεγάλο ταξιδευτή του Φανταστικού…

"Μένοντας πιστό στην ατμόσφαιρα αλλά και στον τρόπο γραφής του Χ.Φ. Λάβκραφτ, το Genius Scribendi της Ειρήνης Μαντά είναι ίσως ό,τι καλύτερο έχει γραφτεί στην Ελλάδα για τη Μυθολογία Κθούλου! Παρακολουθείστε τη δραματική ζωή και τις σκοτεινές περιπέτειες του (αποκρυφιστή) Λάβκραφτ μέσα από τα μάτια της συζύγου του, Σόνια, και μάθετε τι πραγματικά ήταν το ακατονόμαστο "Νεκρονομικόν" και οι Παλαιοί που το στοιχειώνουν.
-Γιώργος Ιωαννίδης, "mystery" 

"Η Ειρήνη Μαντά, βασισμένη σ' ένα πλούσιο πραγματολογικό υλικό, οικοδομεί ένα εντυπωσιακό μυθιστόρημα φαντασίας, ο προβληματισμός του οποίου ξεπερνά τον εξιστορούμενο μύθο του, καθώς σχετίζεται με το μυστήριο της ύπαρξης και το αίνιγμα της (καλλιτεχνικής) δημιουργίας.
-Μάκης Πανώριος, "Καθημερινή"

Συγγραφέας: Ειρήνη Μαντά
Επιμέλεια: Μαρία Γιακανίκη
Σελίδες: 296
ISBN: 9789609911436
Τιμή: 13,44€
Εκδόσεις: Ars Nocturna

👬2230

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...