Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Λογοτεχνικές Προτάσεις 327: Υπόγεια κίνηση (Μυθιστόρημα)


Χίλια εννιακόσια εξήντα κάτι... Μετά από ατελείωτες χιλιετίες τα άστρα είναι στη σωστή θέση. Η αρχαία Ρ' λυέ αναδύεται από τον Ειρηνικό και ρίχνει την καταραμένη σκιά της πάνω στον κόσμο των ανθρώπων. Ο πρώτος που θα αντιληφθεί την αλλαγή; Ένας αλκοολικός, παρανοϊκός και φοβισμένος Τζακ Κέρουακ, που κρύβεται απ' το κοινό του σε μια καλύβα στο Μπιγκ Σερ, προσπαθώντας να ξεπεράσει τον νευρικό του κλονισμό, πίνοντας και διαβάζοντας τα παραληρηματικά γράμματα του Νηλ Κάσαντυ, του Ιερού Σαλού, που μαρτυρούν τον ερχομό ενός κόσμου υποδουλωμένου στην ανίερη λατρεία του Κθούλου. Τώρα, ο Τζακ θα πρέπει να πάρει ξανά τον δρόμο. Με συντροφιά τον Νηλ και έναν οπλισμένο Ουίλιαμ Μπάροουζ, θα ταξιδέψουν μέσα από την επαρχία της Αμερικής για να αντιμετωπίσουν τη δολοφονική λατρεία που έχει απλώσει το σκοτάδι της μέσα στην καρδιά του Αμερικανικού Ονείρου...

“Ένα δυνατό, εμπνευσμένο υβρίδιο, μια μπάσταρδη διασταύρωση φόρου τιμής – κριτικού σχόλιου – μυστικιστικού οράματος”.
—China Miéville, συγγραφέας του The City and The City.

“Σ’ αυτό το τολμηρό, πρώτο μυθιστόρημα του Μαμάτας,το Αμερικανικό Όνειρο αποκαλύπτεται πως είναι ένας λαβκραφτικός εφιάλτης”.
—Publishers Weekly

“Κέρουακ εναντίον Κθούλου: ο πιο ανθρώπινος συγγραφέας αντιμετωπίζει τον πιο απάνθρωπο τρόμο. Η Υπόγεια Κίνηση οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα αλλόκοτο, αχαλίνωτο ταξίδι που ο Νικ Μαμάτας περιγράφει με καταπληκτική δεξιοτεχνία και όλη τη θλίψη μιας τζαζ μελωδίας”.
—Stewart O’Nan, συγγραφέας του A Prayer for the Dying

Συγγραφέας: Nick Mamatas
Μετάφραση: Νίκος Βρυώνης
Επιμέλεια: Δημήτρης Αρβανίτης
Εξώφυλλο: Θανάσης Πέτρου
Ημερομηνία έκδοσης: Ιούλιος 2011
Αριθμός σελίδων: 216
Διαστάσεις: 21x14
Εκδόσεις: Jemma Press
Τιμή: € 16,00

👬2192

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...