Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός John Hurt


Ο περίφημος Βρετανός ηθοποιός, John Hurt, του οποίου η καριέρα επεκτείνεται σε πάνω από πέντε δεκαετίες, απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών.

Ο John Hurt, είναι ένας ηθοποιός αναγνωρίσιμος σε μικρές και μεγάλες ηλικίες, συμμετείχε σε τρεις ταινίες Harry Potter ως μάγος Garrick Ollivander, ενώ ήταν επίσης γνωστός για τα "Alien", "Hellboy", "V for Vendetta", "Doctor Who" και δεκάδες άλλες ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα. Ο ρόλος τους στο "Midnight Express" ("To Εξπρές του Μεσονυχτίου") του έφερε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Β' Αντρικού Ρόλου το 1978, ενώ το 1980 ξαναπροτάθηκε για Όσκαρ, αυτήν τη φορά για Καλύτερος Ηθοποιός για τον ρόλο του στο "The Elephant Man" ("Ο Άνθρωπος Ελέφαντας") του David Lynch.


Στο Alien

Στην ταινία "Alien" υποδύθηκε τον Kane, το πρώτο μέλος του πληρώματος που πέθανε, με τον εξωγήινο να ξεσκίζει το στήθος του σε μια από τις πιο διάσημες σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου. Δάνεισε επίσης τη φωνή του στον Aragorn στην εκδοχή κινουμένων σχεδίων του "The Lord of the Rings" ("Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών") του 1978, αλλά και στον Horned King στο "The Black Cauldron" ("Το Μαύρο Καζάνι") της Disney. Εμφανίστηκε επίσης στο "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull" (Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου) και στο "Spaceballs" ("Μπαλάκια Τρίτου Τύπου") διακωμωδώντας, μάλιστα, τον διάσημο ρόλο του στο "Alien", ενώ αυτές τις μέρες μπορούμε να τον απολαύσουμε και στη μεγάλη οθόνη καθώς συμμετέχει στην ταινία "Jackie". Άλλος ένας φημισμένος του ρόλος είναι αυτός του Winston Smith, ο πρωταγωνιστής και υπάλληλος του Υπουργείου Αλήθειας στην κινηματογραφική εκδοχή του "1984" του George Orwell.


Στο Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Έπαιξε σε πάνω από 200 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές κατά τη διάρκεια μιας σταδιοδρομίας που κράτησε έξι δεκαετίες. Ο ίδιος αποκάλυψε το 2015 ότι έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας και υποβαλλόταν σε θεραπεία.

Ορισμένες από τις γνωστότερες ταινίες του:
- 1978: Το Εξπρές του Μεσονυχτίου (Midnight Express), του Άλαν Πάρκερ
- 1979: Άλιεν, ο επιβάτης του διαστήματος (Alien), του Ρίντλεϊ Σκοτ
- 1980: Ο Άνθρωπος Ελέφαντας (Elephant Man), του Ντέιβιντ Λιντς
- 1980: Η Πύλη της Δύσεως (Heaven's Gate), του Μάικλ Τσιμίνο
- 1981: Η τρελή ιστορία του κόσμου (History of the World: Part I), του Μελ Μπρουκς
- 1984: 1984, του Ουίνστον Σμιθ


Στο Elephant Man

- 1987: Μπαλάκια Τρίτου Τύπου (Spaceballs), του Μελ Μπρουκς
- 1989: Σκάνδαλο (Scandal), του Μάικλ Κέιτον-Τζόουνς
- 1995: Ο Νεκρός (Dead Man), του Τζιμ Τζάρμους
- 2001: Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος (Harry Potter and the Philosopher’s Stone), του Κρις Κολόμπους
- 2004: Hellboy: Ο ήρωας της Κόλασης (Hellboy), του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο
- 2005: V for Vendetta, του Τζέιμς ΜακΤιγκ


Στο Midnight Express

- 2008: Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull), του Στίβεν Σπίλμπεργκ
- 2010: Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος 1ο (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1), του Ντέιβιντ Γέιτς
- 2011: Melancholia, του Λαρς φον Τρίερ
- 2011: Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι (Tinker Tailor Soldier Spy), του Τόμας Άλφρεντσον
- 2013: Snowpiercer, του Μπονγκ Τζουν-Χο


👬1967

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...