Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Ελληνικά Comic Books 214: Echo - Η λίμνη του φεγγαριού (2009)


Του Παναγιώτη Πλαφουτζή

Η Τζούλυ Μάρτιν τραβάει φωτογραφίες στην έρημο της Καλιφόρνιας, όταν μια έκρηξη στον ουρανό τη λούζει με πέρλες υγρού μετάλλου που κολλούν στο δέρμα της και αρχίζουν να σχηματίζουν μια πανίσχυρη πυρηνική πανοπλία. Τώρα κάποιοι θέλουν να σκοτώσουν την Τζούλυ και ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να τη σώσει είναι μια γυναίκα που είναι ήδη νεκρή!
Ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας από τον βραβευμένο με Eisner, Terry Moore, δημιουργό της δημοφιλούς σειράς "Strangers In Paradise".

Η άμεση, αλησμόνητη, εντυπωσιακή αφήγηση που προσφέρει ένα και μόνο ασπρόμαυρο τεύχος του ECHO του Terry Moore αξίζει πολύ περισσότερο από την παραγωγή ενός ολόκληρου έτους και των δύο “γιγάντων” της βιομηχανίας των κόμικς μαζί, με τα φλύαρα, βαρετά και στείρα “βαρύγδουπα” crossovers τους. Το ECHO είναι αυτό που προσμέναμε με λαχτάρα, αυτό που θα πεθαίναμε να διαβάσουμε επιτέλους.
—Χάρλαν Έλισον


Σελίδες Νοσταλγίας: Τα τεχνολογικά πειράματα, καμιά φορά, απαιτούν θυσίες. Ανθρώπινες θυσίες στον Μολώχ της προόδου της επιστήμης. Ένα τέτοιο θύμα είναι και η Άννυ Τρότερ. Και με τον θάνατό της, χωρίς να το θέλει, μεταδίδει την δύναμή της αλλά και τα προβλήματά της, σε μια άλλη κοπέλα, την Τζούλυ. Η Τζούλυ Μάρτιν βρίσκεται στην έρημο της Καλιφόρνιας όταν αντικρύζει εκείνη την έκρηξη στον ουρανό και νιώθει τα υγρά κομμάτια μετάλλου να πέφτουν στο δέρμα της. Κι ενώ ξεκινά να αλλάζει η ζωή της, αγνοεί ότι την ίδια ώρα έχει αρχίσει να κινείται ένας ολόκληρος μηχανισμός που την αναζητά και που την θέλει νεκρή...
Πολύ ενδιαφέρον σενάριο, με διακριτούς χαρακτήρες και πολύ όμορφο ασπρόμαυρο σχέδιο. Αν και η ιστορία κινείται κοντά στα... "υπερηρωϊκά" σενάρια, ωστόσο ο Terry Moore καταφέρνει να την κάνει να ξεχωρίζει, δίνοντας βάθος στους χαρακτήρες και στις προσωπικές ιστορίες των πρωταγωνιστών του. Η πρωτότυπη έκδοση είχε κυκλοφορήσει σε 30 τεύχη, από τον Μάρτιο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2011, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές. Στην συνέχεια κυκλοφόρησε σε έξι τόμους, εκ των οποίων ο πρώτος είναι και αυτός που εκδόθηκε στα ελληνικά από την Jemma Press. Μια όμορφη έκδοση, πολύ καλή ποιοτικά. Δυστυχώς, δεν υπήρξε συνέχεια, πιθανώς γιατί στην Ελλάδα ως αναγνώστες συνεχίζουμε να αγνοούμε τα πραγματικά καλά κόμικς, παραμένοντας προσκολλημένοι σε ανούσιες υπερηρωϊκές "μάχες", και δεν στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες... Κρίμα, πάντως, γιατί αν ολοκληρωνότον η σειρά, θα ήταν ένα εξαιρετικό απόκτημα για κάθε βιβλιοθήκη.

Δημιουργός: Terry Moore
Σελίδες: 120
ISBN: 9789606732454
Ημερομηνία έκδοσης: 12/2009
Τιμή: 12,12€
Εκδόσεις: Jemma Press


👬1821

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...