Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Ελληνικά περιοδικά 14: Μουντιαλίτος (2014)


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Ιανουάριος 2014
ΤΕΥΧΗ ΣΕΙΡΑΣ: 6
ΣΧΗΜΑ: 29x21
ΣΕΛΙΔΕΣ: 52
ΤΙΜΗ: 4,90€
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: MVPublications
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΤΗΤΑ: Μηνιαία έκδοση
ΚΩΔ. ΑΡΧΕΙΟΘ.: 2437

ΣΧΟΛΙΑ: Η αληθινή ιστορία της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου εικονογραφημένη, μέσα από ένα κόμικ για μεγάλους και μικρούς! Γνωρίζετε τα μυστικά των μεγάλων επιτυχιών της Εθνικής ομάδας; Ήρθε η ώρα να τα μάθετε με τον πιο πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο! Η ιστορία της Εθνικής ομάδας προς το Μουντιάλ του 2014 αλλά και προς την κατάκτηση του Euro 2004, μέσα από μια εικονογραφημένη έκδοση. Οι «Μουντιαλίτος» κυκλοφόρησαν σε έξι πολυτελή μηνιαία τεύχη, που μας ταξίδεψαν στο όνειρο που ζήσαμε για μια ολόκληρη δεκαετία παρέα με τους ποδοσφαιριστές και όλους τους πρωταγωνιστές! Ένα κόμικ για μικρούς και μεγάλους με άγνωστες ιστορίες, που είναι όλες εικονογραφημένες και αξίζει να κρατήσετε για πάντα στο αρχείο σας. Μαζί με το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε και μία συλλεκτική τεράστια αφίσα των πρωταγωνιστών 2004-2014!
Η συγγραφή των κειμένων ανήκει στον άνθρωπο που έζησε τα πάντα από «μέσα», τον υπεύθυνο Τύπου της Εθνικής Ομάδας, Μιχάλη Τσαπίδη και η εικονογράφηση του κόμικ στον διακεκριμένο σκιτσογράφο Φώτη Φωτίου. Την έκδοση προλογίζει ο Γιώργος Καραγκούνης!





Ένα συναρπαστικό «μίξερ» μνήμης και περιστατικών από τη μεγάλη διεθνή πορεία της Ελλάδας στα γήπεδα του κόσμου. Οι Μουντιαλικοί αστέρες της εθνικής και οι «Μουντιαλίτος», μια παρέα μικρών ποδοσφαιριστών που τους ακολουθούν πιστά, υπόσχονται να εκπλήξουν τους αναγνώστες με τις ανέκδοτες ιστορίες τους. Μικροί και μεγάλοι, όλοι έτοιμοι για Βραζιλία.
Οπωσδήποτε μια θετική προσπάθεια, με πολλά καλά στοιχεία. Σίγουρα δεν πρόκειται για κάποιο αριστούργημα, ούτε πιστεύουμε ότι θα γίνει ποτέ κλασσικό. Όμως, είναι μια δουλειά που δείχνει καλή διάθεση από τους συντελεστές και μάλλον θα την λατρέψουν οι πιτσιρικάδες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, καθώς και οι φανς της εθνικής ομάδας. Σαν έκδοση ήταν μάλλον λίγο ακριβή για την εποχή που κυκλοφόρησε, όμως η τιμή δεν ήταν απαγορευτική, καθώς η ποιότητα της εκτύπωσης είναι πολύ καλή. Αρνητικά στοιχεία; Υπάρχουν κάποια, που όμως δεν είναι τόσο σημαντικά και που μάλλον οφείλονται στην βιασύνη των συντελεστών και του εκδότη να προλάβουν τις ημερομηνίες έκδοσης (ήθελαν το τελευταίο τεύχος να κυκλοφορήσει μόλις θα τελείωνε το Μουντιάλ της Βραζιλίας, το 2014). Πρόκειται για κάποια ορθογραφικά ή τυπογραφικά λάθη (ακόμα και στο οπισθόφυλλο), τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με έναν καλύτερο έλεγχο.




Μαζί με το 5ο τεύχος, δίνονταν δωρεάν το άλμπουμ αυτοκολλήτων της Panini, "Brazil 2014 Fifa World Cup", μαζί με έξι αυτοκόλλητα. Το έκτο και τελευταίο πολυτελές κόμικ των «Μουντιαλίτος» κυκλοφόρησε σε όλα τα περίπτερα το Σάββατο 28 Ιουνίου, με άρωμα Μουντιάλ και μια μεγάλη έκπληξη: διπλή συλλεκτική τεράστια αφίσα! Από τη μία πλευρά οι Έλληνες θηριοδαμαστές Σαμαράς και Σάμαρης να ποζάρουν πάνω από έναν ελέφαντα που βλέπει… αστεράκια και από την άλλη, τα φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα γκολ της νίκης επί της Ακτής Ελεφαντοστού, που μας έστειλαν στα ουράνια!





ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΩΝ ΤΕΥΧΩΝ:
1. Δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ...
2. "Έγκλημα" στα αποδυτήρια της Εθνικής
3. Μικρά μυστικά, μεγάλης ομάδας
4. Στον πλανήτη "Σαμαρά"
5. Μια χώρα, μια ομάδα
6. 10 χρόνια μεγαλεία

Επιμέλεια παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το blog "Σελίδες Νοσταλγίας", 2016



👬1800

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...