Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Σινεμά και DVD 72: Τα Χρονικά Του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος (2013)


Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ρουμπούλιας, Κωνσταντίνα Γεωργαντά, Θάνος Κερμίτσης, Μελέτης Γεωργιάδης, Γεωργία Γιαννακούδη, Κυριάκος Κορογιάννης, Γιώργος Μπούγος, Αρης Καπλανίδης, Βασίλης Λόγιος, Θάνος Λιάκος, Κωνσταντίνα Τάτση
Σκηνοθεσία: Θάνος Κερμίτσης
Σενάριο: Θάνος Κερμίτσης, Γιάννης Ρουμπούλιας
Μουσική: Δημήτρης Παπαβασιλείου
Κοστούμια: Λουίζα Καραμούζη, Ζάχος Σαμολαδάς
Παραγωγή: Avalon Productions
Διάρκεια: 126'

Στον Σκοτεινό Κόσμο του Έλεμπρος, η πανίσχυρη Αυτοκρατορία του Δρακοφοίνικα κυβερνά με σιδερένια γροθιά και όλοι οι Λαοί βρίσκονται κάτω από την κυριαρχία της. Ένας Βάρβαρος πολεμιστής από τις περιοχές του Βορρά, ο Ντράγκαρ, είναι σκλάβος και παίρνει μέρος σε μονομαχίες, διασκεδάζοντας έτσι τους Ευγενείς της Αυτοκρατορίας. Το σώμα του βρίσκεται εκεί, αλλά το μυαλό του είναι στον τόπο του και στην γυναίκα που άφησε πίσω του. Ο Ντράγκαρ καταφέρνει να αποδράσει και παίρνει ως όμηρο την Βαλέρια, κόρη ενός Στρατηγού της Αυτοκρατορίας.


Ο Στρατηγός στήνει άγριο ανθρωποκυνηγητό για να φέρει πίσω την κόρη του. Ο δρόμος του γυρισμού θα είναι δύσκολος και γεμάτος περιπέτειες και εκπλήξεις για τον Ντράγκαρ και για την κακομαθημένη Βαλέρια. Ο Ντράγκαρ θα έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν, το παρόν και το ζοφερό μέλλον, όμως θα παραμείνει... Αδάμαστος!
Η ταινία είναι βασισμένη στην ομώνυμη σειρά κόμικ «Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα».



Μυθικά βασίλεια, ηρωικοί πολεμιστές, υπερφυσικά στοιχεία, χορογραφημένες μάχες, επικό σάουντρακ, ιστορία βασισμένη σε κόμικ. Όχι δεν μιλάμε για νέα χολιγουντιανή υπερπαραγωγή αλλά για ένα ανεξάρτητο – κι όμως ελληνικό- φιλμ που γυρίστηκε χωρίς κρατική επιχορήγηση, χωρίς καμία ιδιωτική χορηγία, «σφυρηλατημένο» με την… Αδάμαστη θέληση, επιμονή και υπομονή των εμπνευστών και συντελεστών του! Αντισταθμίζοντας τους οικονομικούς περιορισμούς με δημιουργικότητα, επινοητικότητα και τη μέθοδο του crowdfunding, η ομάδα του «Αδάμαστου» κατάφερε να κάνει το όραμα πραγματικότητα και η πρώτη ελληνική sword and sorcery ταινία, είναι πλέον γεγονός!



Τα props της ταινίας, όπως και τα πρακτικά εφέ τα ανέλαβαν οι Κωστής Αντωνίνης και Μπάμπης Λόλας (NobudgetFx).
Για τις χορογραφίες μάχης, οι συντελεστές συνεργάστηκαν με την Arma Hellas, (Association for Renaissance Martial Arts) τα μέλη της οποίας όχι μόνο συμμετείχαν στην ταινία αλλά προπόνησαν και τους ηθοποιούς στην τέχνη της Μεσαιωνικής Σπαθασκίας.



Η ταινία έκανε πρεμιέρα για το ευρύ κοινό, στον κινηματογράφο Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46), την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και προβάλλονταν μέχρι την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου
Δείτε το trailer:

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή ταινία για το είδος της, ειδικά αν υπολογίσει κανείς ότι δαπανήθηκαν μόνο 10.000 ευρώ που μαζεύτηκαν μέσω crowdfunding για την ολοκληρωσή της!

    Μακάρι στο μέλλον να έχουμε τη χαρά να απολαμβάνουμε περισσότερες διαφορετικές ταινίες για τα ελληνικά δεδομένα όπως ήταν και το Κακό, οι οπoίες μετά από λίγα χρόνια γίνονται cult.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...