Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ελληνικά Comic Books 183: Αταλάντη - Η γέννηση ενός μύθου (2006)


Δημιουργός: Crisse
Ημερομηνία έκδοσης: 16/06/2006
Εκδότης: Anubis
Σελίδες: 52
Αρχική τιμή: 4,90 ευρώ

Όταν γεννήθηκε, οι θεές του Ολύμπου την προίκισαν με ταχύτητα, θάρρος, ομορφιά αλλά κι ένα χαρακτήρα που θα αποθάρρυνε κάθε υποψήφιο μνηστήρα. Μεγαλώνοντας, τα δώρα των θεών θα της χάριζαν δόξα και θα την έβαζαν σε απίστευτους μπελάδες!
Η Αταλάντη ήταν η μόνη γυναίκα που συμμετείχε στην Αργοναυτική εκστρατεία. Προικισμένη με εξαιρετικές φυσικές ικανότητες που τις χάρισαν οι θεοί και εγκαταλελειμένη από την οικογένεια της, αναζητά την ταυτότητα της, στη σκοτεινή εποχή των μύθων της Ελληνικής Αρχαιότητας. Ο πρώτος της στόχος είναι να γίνει ισότιμο μέλος των Αργοναυτών. Στη συνέχεια, θα επιχειρήσει να προσεγγίσει τις Αμαζόνες. Πρώτα, όμως, πρέπει να περάσει από μια δοκιμασία...
Αυτή είναι η ιστορία της Αταλάντης, της μοναδικής γυναίκας που συμμετείχε στην Αργοναυτική Εκστρατεία, δοσμένη με απαράμιλλο χιούμορ σ' ένα κόμικ… μυθικών διαστάσεων!


Το άλμπουμ "Αταλάντη - Η γέννηση ενός μύθου" (ATALANTE: LE PACTE, Soleil Productions, 2000) κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2006, από τις εκδόσεις Anubis. Στη Γαλλία έχουν επίσης κυκλοφορήσει τα άλμπουμ ATALANTE: NAUTILIAA (Soleil Productions, 2002) και ATALANTE: LES MYSTERES DE SAMOTHRACE (Soleil Productions, 2003).
Ο Didier Chrispeels (που υπογράφει με το ψευδώνυμο Crisse) γεννήθηκε στις Βρυξέλλες, το 1958. Έχει συνεργασθεί με μεγάλους εκδοτικούς οίκους, κυρίως ως σεναριογράφος, αλλά, γενικά, προτιμά να υπογράφει ο ίδιος τόσο το κείμενο όσο και το σχέδιο των ιστοριών του. Είναι ο δημιουργός αρκετών σειρών comics, οι οποίες, συνήθως, κινούνται στο χώρο του φανταστικού και της επιστημονικής φαντασίας.




Σελίδες Νοσταλγίας/Πλαφουτζής Παναγιώτης: Ένα εξαιρετικά καλοστημένο και ενδιαφέρον κόμικ, το οποίο αν και καταπιάνεται με την αρχαία ελληνική μυθολογία, ένα πολύ ταλαιπωρημένο θέμα στα κόμικς, καταφέρνει να διατηρήσει τις ισσοροπίες και να αποφύγει τις υπερβολές. Ο δημιουργός κινείται με μαεστρία ανάμεσα στον μύθο και στο χιούμορ, χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές που του δίνει η "παλέτα" της Αρχαίας Ελλάδας: θεοί, βασιλείς, πολεμιστές, ήρωες, αμαζόνες, κένταυροι, φαύνοι, άρπυιες κτλ. Ο Crisse καταπιάνεται με έναν χαρακτήρα όχι ιδιαίτερα γνωστό και αυτό του δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστεί με τον μύθο και τις παραλλαγές του. Μπορεί το συγκεκριμένο άλμπουμ να μην χαρακτηρίζεται ως "αριστούργημα", όμως αποτελεί, ένα πολύ αξιόλογο δείγμα σύγχρονου ευρωπαϊκού κόμικ και υπόδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνεται η μεταφορά της ελληνικής μυθολογίας, στις σελίδες των εικονογραφημένων...




Μέρος του κειμένου και της εικονογράφησης προέρχεται από:
http://archive.comicdom.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...