Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Οι ταινίες που αγαπήσαμε 41: Ιστορίες του Μπρονξ / A Bronx Tale (1993)


Ένας άντρας ζει στη γειτονιά, ένας άλλος είναι ιδιοκτήτης της. Ένας αφοσιωμένος πατέρας μάχεται τον αρχηγό του οργανωμένου εγκλήματος για τη ζωή του γιου του.

Σκηνοθεσία: Robert De Niro
Πρωταγωνιστούν: Robert De Niro, Chazz Palminteri, Lillo Brancato, Francis Capra, Taral Hicks, Kathrine Narducci
Διάρκεια: 121'

Ο εννιάχρονος Κολόγερο γίνεται ο μοναδικός μάρτυρας μιας δολοφονίας από τον τοπικό γκάγκστερ Σόνι. Ο μικρός αρνείται να αποκαλύψει στην αστυνομία το δολοφόνο και τότε ο Σόνι τον παίρνει υπό την προστασία του κι αρχίζει να του μαθαίνει τα κόλπα της «δουλειάς». Τότε αρχίζει ένας αγώνας ανάμεσα στον πατέρα του Καλόγερο και τον γκάγκστερ, για το ποιος θα κερδίσει τελικά το μικρό. Για τα επόμενα οκτώ χρόνια, καθώς ο Σόνι γίνεται ολοένα και πιο δυνατός, ο πατέρας του μικρού θα παλέψει με νύχια και με δόντια προκειμένου να αποτρέψει τον γιό του από το να υιοθετήσει για πάντα τον τρόπο ζωής του μαφιόζου.



Η αντιπαλότητα αυτή κρατάει ως την ενηλικίωση του Καλόγερο, που δείχνει τελικά να επιλέγει την εύκολη φανταχτερή ζωή που του προσφέρει ο γκάγκστερ... Ο σπουδαίος ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο κάνει με επιτυχία το σκηνοθετικό του ξεκίνημα σε μια ταινία που πραγματεύεται την αγάπη ενός πατέρα ενάντια στη διαφθορά του χρήματος και της εξουσίας.



Οι δρόμοι του Μπρονξ είναι ένα δύσκολο μέρος για να μεγαλώσει κάποιος. Πρέπει να μαθαίνεις γρήγορα αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να χάσεις τα πάντα. Ο Καλόγερο, γιος του Λορέντζο, μαθαίνει για τις αρετές της σκληρής και τίμιας δουλειάς από τον πατέρα του, που δεν έχει τίποτα πιο ιερό από την αξιοπρέπειά του αλλά και τον τρόπο για να βγάλεις εύκολα λεφτά, επιβιώνοντας στους δρόμους, από τον άντρα που τους ελέγχει, έναν μαφιόζο με το όνομα Σόνι. Τώρα, ο Καλόγερο πρέπει να διαλέξει αν θα κερδίζει τον σεβασμό των άλλων σαν τον πατέρα του ή αν θα αναγκάζει τους άλλους να τον σεβαστούν, όπως κάνει ο Σόνι.



Σε μια γειτονιά που κυριαρχούν οι καυγάδες, οι φασαρίες και οι πυροβολισμοί, ένας νεαρός άνδρας, διχασμένος ανάμεσα σε δύο κόσμους, σύντομα θα μάθει πως για κάθε σεντ εύκολου χρήματος που βγάζεις, υπάρχει ένα δύσκολο, σχεδόν θανάσιμο μάθημα για να διδαχθείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...