Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Λογοτεχνικές Προτάσεις 193 / Βιβλιοκριτική: Ο φάρος της Ισκέρια - Τα Μυστικά της Μαγείας ΙΙ


Γιατί δεν λειτουργεί ο μαγικός φάρος της πόλης Ισκέρια, στα σύνορα του βασιλείου του Βέκιον;
Κάθε επικοινωνία με την απομακρυσμένη πόλη έχει διακοπεί, ενώ ένα ξόρκι εμποδίζει τα πλοία να πλησιάσουν τις ακτές της. Η μόνη πρόσβαση είναι δια ξηράς και χρειάζεται ένας μάγος για να λύσει το ξόρκι. Ο μάγος, όμως, θα πρέπει να διασχίσει τις τεράστιες εκτάσεις που κατέχουν οι τρομεροί Μαύροι Τοξότες και διάφορες επικίνδυνες νομαδικές φυλές.
Ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει είναι ο νεαρός μηχανικός Ντέρταν Ριβοτγιούκ, που έχει πάθει αμνησία και δεν γνωρίζει τίποτα για το παρελθόν του... τουλάχιστον, έτσι πιστεύουν όλοι.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά άνω των 10 ετών και σε εφήβους.
Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί και ο πρώτος τόμος της σειράς: Το Βιβλίο της Δύναμης – Τα Μυστικά της Μαγείας Ι.

Απόσπασμα του βιβλίου:
…Ο Ντέρταν κοίταξε για εκατοστή φορά το ρολόι του προθαλάμου. Ήταν δώδεκα και δέκα. Μα, γιατί αργούσε τόσο η Σάφνα; Στο μεσημεριανό διάλειμμα είχαν μονάχα δυο ώρες στη διάθεσή τους για να βρεθούν, αλλά εκείνη πάντα έφτανε αργά. Ο Ντέρταν είχε δει όλους τους συναδέλφους της αρραβωνιαστικιάς του, της Σάφνα Τιμιάρ, να διασχίζουν την ευρύχωρη σκάλα που κατέβαινε από τον Τομέα Διακυβέρνησης. Ο Μεγάλος Πύργος της Κραλτ θα πρέπει να είχε πια σχεδόν αδειάσει από κόσμο, αλλά η Σάφνα δεν είχε κατέβει ακόμα. Αν μπορούσε αυτός να ανέβει… Βέβαια δεν θα της άρεσε να τον δει να περνά τον προθάλαμο. Μια φορά ο Ντέρταν είχε ανέβει στο γραφείο της και η ενοχλημένη έκφραση της νεαρής μάγισσας μόλις τον αντίκρισε τον έκανε να μην το επιχειρήσει ξανά. Οι συνάδελφοι της Σάφνα δεν ήξεραν πως είχε αρραβωνιαστεί έναν ξένο αβέβαιης κοινωνικής προέλευσης…

Σελίδες Νοσταλγίας/Βαγγέλης Παπαδόπουλος: Επιστροφή στα "Μυστικά της Μαγείας", για μια συγκλονιστική συνέχεια!
Άρχισα να διαβάζω το δεύτερο βιβλίο της σειράς έχοντας αρκετά πιεστικό πρόγραμμα. Σκεφτόμουν να διαβάζω λίγο κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ αλλά αυτό στάθηκε αδύνατο. Το τελείωσα από το πρώτο βράδυ!
Οι ήρωές μας καλούνται να διασχίσουν μια τεράστια και πολύ επικίνδυνη έκταση με σκοπό να φτάσουν στην απομακρυσμένη πόλη της Ισκέρια. Στόχος τους είναι να ανακαλύψουν γιατί έχει χαθεί η επικοινωνία -που είναι τόσο σημαντική αυτούς τους δύσκολους καιρούς για το βασίλειο του Βέκιον- με την πόλη αυτή. Ο νέος ήρωας της σειράς, ο Ντέρταν, ένας νεαρός μηχανικός που έχει χάσει την μνήμη του, είναι μία πολύ συμπαθητική φυσιογνωμία που κρύβει πάρα πολλές εκπλήξεις.
Και αυτό το βιβλίο διαβάζεται πολύ εύκολα. Πολύ γρήγορη και έντονη δράση, η οποία κρατάει αμείωτο το εδιαφέρον από την πρώτη έως και την τελευταία σελίδα.
Τα κενά που μας έχει αφήσει η συγγραφέας από το πρώτο βιβλίο και αφορούν την περιγραφή του νέου κόσμου που έχει παρουσιάσει αλλά και των πολλών προσώπων που εμφανίζονται, δεν καλύπτονται ούτε κι εδώ, μιας και το κύριο μέλημά της δείχνει να είναι η δράση και όχι η ιστορική αναφορά σε γεγονότα του παρελθόντος.
Γενικότερα, πολύ καλές εντυπώσεις και από το δεύτερο βιβλίο της σειράς. Ελπίζω, να δούμε σύντομα να εκδίδεται και η συνέχεια...
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✮✮✮

Συγγραφέας: Fedra Egea
Σελίδες: 424
Εξώφυλλο: Σκληρόδετο
ISBN: 978-960-461-303-8
Αρχική τιμή: €16,50
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...