Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Σινεμά και DVD 65: Άιρον Μαν 3 / Iron Man 3 (2013)


Παραγωγή: Walt Disney Pictures / Marvel Studios
Σκηνοθεσία: Shane Black
Σενάριο: Drew Pearce, Shane Black
Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Guy Pearce, Rebecca Hall, Stephanie Szostak, James Badge Dale, Jon Favreau, Ben Kingsley
Μουσική: Brian Tyler
Διάρκεια: 140 λεπτά

Στο "Iron Man 3" ο εκκεντρικός και ιδιοφυής βιομήχανος Tony Stark θα αναμετρηθεί με τον χειρότερο μέχρι τώρα εχθρό του, τον σατανικό Mandarin. Όταν ο κόσμος του πρωταγωνιστή απειλείται, ο Iron Man ξεκινάει μια βασανιστική αναζήτηση για να βρει τους υπεύθυνους. Στο ταξίδι αυτό το κουράγιο του δοκιμάζεται, αφού πρέπει να τα βγάλει πέρα ολομόναχος με μοναδικό όπλο την επινοητικότητά του. Σ' αυτήν την ταινία ο ήρωας θα βρει την απάντηση στο ερώτημα που τον απασχολεί χρόνια τώρα: τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, η στολή ή ο άνθρωπος που την φοράει;


Σε μία από τις πιο επιτυχημένες στιχομυθίες του Avengers, ο Captain America αναρωτιέται τι είναι ο Tony Stark χωρίς τη στολή του. «Ιδιοφυία, δισεκατομμυριούχος, playboy, φιλάνθρωπος», έρχεται η αποστομωτική απάντηση και ο βασικός λόγος που το Iron Man 3 ξεπερνάει σε ποιότητα τον προκάτοχό του και μπορεί να συγκριθεί άνετα με την έναρξη της τριλογίας, είναι ότι εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στον άνθρωπο Stark και όχι στο μεταλλικό περίβλημά του.
Η ρίζα των τεκταινομένων του Iron Man 3 εντοπίζεται στη διάρκεια ενός πάρτι στην Ελβετία, όπου ο Stark αλληλεπιδρά με τον δικό του τρόπο με δύο δυνητικά επικίνδυνους χαρακτήρες: μία βοτανολόγο που έχει προχωρήσει λίγο παραπάνω την έρευνά της στα φυτά κι έναν επιστήμονα-θαυμαστή του, που βρίσκεται κοντά σε μία μεγάλη ανακάλυψη και θέλει όσο τίποτε άλλο να την μοιραστεί με τον χαρισματικό δισεκατομμυριούχο μας. Flash-forward στη σημερινή εποχή, όπου ο Tony Stark προσπαθεί να τελειοποιήσει την νέα έκδοση της στολής του, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει τις αϋπνίες και τις κρίσεις πανικού που τον βασανίζουν μετά τα γεγονότα της Νέας Υόρκης (The Avengers, 2012). Κι επειδή τα μεγαλύτερα προβλήματα εμφανίζονται στις πιο ακατάλληλες στιγμές, ο -προερχόμενος από τα σχετικά comic- τρομοκράτης Mandarin προχωράει σε μία σειρά αμείλικτων βομβιστικών επιθέσεων σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβάνοντας στους στόχους του και το ίδιο το σπίτι του Stark. Άστεγος, άυπνος και μακριά από την αγαπημένη του Pepper Pots, ο -όχι και τόσο σιδερένιος πλέον- άνδρας, θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να τα βγάλει πέρα χωρίς την στολή του.



Μετά την κυκλοφορία του Iron Man 2 (2010) μια σύγκρουση μεταξύ της Paramount Pictures (η οποία έχει δικαιώματα διανομής σε κάποιες ιδιότητες της Μάρβελ) και της Walt Disney Pictures (η οποία είναι η νέα εταιρική μητρότητα της Μάρβελ) "θόλωσαν" το χρόνο και τη συμφωνία διανομής για μια πιθανή τρίτη ταινία. Παρ' όλα αυτά στις 18 Οκτωβρίου 2010 η Disney συμφώνησε να πληρώσει την Paramount τουλάχιστον 115 εκατομμύρια δολάρια για τα παγκόσμια δικαιώματα διανομής του Iron Man 3 και της ταινίας Οι Εκδικητές (The Avengers, 2012). Η Paramount συνεχίζει να είναι παραγωγός. Η Disney, η Μάρβελ και η Paramount ανακοίνωσαν ως ημερομηνία κυκλοφορίας την 3η Μαΐου 2013 για την ταινία Iron Man 3. O σκηνοθέτης των ταινιών Iron Man και Iron Man 2, Τζον Φαβρό ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2010 ότι δεν θα αναλάβει την σκηνοθεσία του Iron Man 3 αλλά θα σκηνοθετούσε την ταινία Magic Kingdom. Παρέμεινε παραγωγός του σκηνοθέτη Τζος Γουέντον στο spin-off της ταινίας Οι Εκδικητές. Ο Σέιν Μπλακ ανέλαβε να σκηνοθετήσει το Iron Man 3 σε σενάριο του Ντρου Πιρς.



Τον Απρίλιο του 2010 ο Μπεν Κίνγκσλεϊ άρχισε τις διαπραγματεύσεις για να υποδυθεί έναν κακό στο Iron Man 3. Την επόμενη βδομάδα ο Κέβιν Φέιτζ ανακοίνωσε ότι τα γυρίσματα του Iron Man 3 θα αρχίσουν στην Βόρεια Καρολίνα για πέντε εβδομάδες και ότι "είναι μια ταινία που έχει κέντρο της τον Τόνι Σταρκ... αρκετά εμπνευσμένο από το πρώτο μισό της ταινίας 'Iron Man'. Έχει απογυμνωθεί από τα πάντα, έχει τα αντίγραφα ασφαλείας ενάντια σε έναν τοίχο και θα χρησιμοποιήσει την ευφυΐα του για να βγει από αυτό. Δεν μπορεί να καλέσει τον Τhor, δεν μπορεί να καλέσει τον Captain America, δεν μπορεί να καλέσει τον Νικ Φιούρι και δεν μπορεί να κοιτάξει στον ουρανό για το Hellicarrier". Αργότερα τον Απρίλιο η Walt Disney Company China, η Marvel Studios και η DMG Entertainment ανακοίνωσαν την αποδοχή συμπαραγωγής στην Κίνα. Η DMG Entertainment χρηματοδότησε εν μέρει την παραγωγή στην Κίνα μαζί με την Marvel και την διαχείρηση συμπαραγωγικών θεμάτων. Η DMG επιπλέον θα διανέμει την ταινία στην Κίνα σε συνδυασμό με την Disney. Ο Γκάι Πιρς είχε αρχίσει τις τελικές συζητήσεις για να υποδυθεί τον Άλντριχ Κίλιαν, έναν χαρακτήρα που συμπεριλαμβάνεται στην ιστορία των Extremis. O Άντι Λο, ηθοποιός από το Χονγκ Κονγκ, είχε αρχίσει τις τελικές διαπραγματεύσεις για τον ρόλο του στην ταινία. Η Τζέσικα Τσάστεϊν ήταν σε συζητήσεις για τη συμμετοχή της στην ταινία. Τελικά η Τσάστεϊν αποχώρησε λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

http://el.wikipedia.org/
http://www.enternity.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...