Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Η επιστροφή της θρυλικής "Μάσκας"!


Ήταν Νοέμβριος του 1998, όταν κυκλοφόρησε το πέμπτο και δυστυχώς τελευταίο τεύχος του περιοδικού "Η Μάσκα του Τζίμμυ Κoρίνη". O επόμενος μήνας βρήκε έναν "πιτσιρικά" να αναζητεί ματαίως το έκτο τεύχος στους πάγκους και τα περίπτερα της Πανεπιστημίου -όπου και εργαζόταν τότε! Το internet απουσίαζε από τη ζωή μας εκείνη την εποχή, οπότε χρειάστηκε να περάσει ένας ακόμη μήνας ώσπου να καταλάβει ο νέος μας, ότι η απώλεια ήταν οριστική και αμετάκλητη. Δίσταζε να πάρει τηλέφωνο στα γραφεία του περιοδικού, και έμεινε με το άγχος! Η "Μάσκα" που τόσο τον είχε χαροποιήσει η μηνιαία επανέκδοση της, είχε διακοπεί οριστικά.
Χαμηλές πωλήσεις, εξαιτίας ίσως της αδιαφορίας των απανταχού αρμοδίων για ένα τέτοιο περιοδικό, θέματα δικαιωμάτων για το θρυλικό όνομα, οδήγησαν τις "Τεχνικές Εκδόσεις" στη μη συνέχιση αυτής της, από κάθε άποψη, θαυμάσιας προσπάθειας. Τα τεύχη αυτά εξακολουθούν να κοσμούν τη συλλογή και το αρχείο του –τότε πιτσιρικά, σήμερα γράφοντα του άρθρου αυτού– φανατικού "Μασκόφιλου". Εις διπλούν μάλιστα.
Πριν δύο χρόνια περίπου, έπειτα όμως και από μακρά σιωπή, η "Μάσκα" επέστρεψε! Διαδικτυακά, έστω. Ο Τζίμμυ Κορίνης, εκτός από αξιόλογος συγγραφέας, παραμένει ένας εξαίρετος μεταφραστής, ένας βαθύς γνώστης της pulp λογοτεχνίας και ένας δημιουργός με περισσή αγάπη για το είδος. Δεν "παρέδωσε" ποτέ τα όπλα. Και το πλήρωμα του χρόνου ήλθε. Ξανά!
Το Σάββατο 14 Μαίου, η Μάσκα επανεκδίδεται ως ένθετο στην εφημερίδα “Παρασκήνιο”. Ένα μεγάλο μπράβο, λοιπόν, στη συγκεκριμένη εφημερίδα για τη σημαντική αυτή κίνηση της. Εξ αυτής ο γράφοντας, ξαναγίνεται "πιτσιρικάς", που δε μπορεί να περιμένει το πέρασμα των ημερών, ώσπου να πιάσει στα χέρια του το πρώτο τεύχος. 132 σελίδες, ένα αριστουργηματικό εξώφυλλο και οι ελπίδες για μακροημέρευση της κυκλοφορίας αυτού του ιστορικού εντύπου μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα -βασιζόμενος κυρίως στο γεγονός ότι μία τέτοια έκδοση λείπει σήμερα από τα εγχώρια (παρα)λογοτεχνικά δρώμενα. Όλοι εμείς που αγαπήσαμε αυτό το εμβληματικό περιοδικό, μα και όλοι όσοι αγαπούν τη γνήσια αστυνομική περιπέτεια ας στηρίξουν ΕΜΠΡΑΚΤΑ. Γνωρίζοντας τη ποιότητα της δουλειάς του Τζίμμυ Κορίνη για το εν λόγω εγχείρημα, θα είμαι κατηγορηματικός: μη στερηθείτε τη χαρά της ανάγνωσης, ενός νέου τεύχους "Μάσκας" κάθε εβδομάδα. Ο θρύλος ξαναζεί…

Χρήστος Νάστος

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...