Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Νέες εκδόσεις 243: Μάσκα του Τζίμμυ Κορίνη #1


Νοσταλγία για τους παλιούς, αποκάλυψη για τους νέους!

Κυκλοφόρησε σήμερα ως ένθετο της εφημερίδας "Παρασκήνιο" (αρ. φύλλου 526), το πρώτο τεύχος του νέου περιοδικού "Μάσκα του Τζίμμυ Κορίνη".
Σ' αυτό το τεύχος, μπορείτε να διαβάσετε:
-Πίσω από τη... "Μάσκα": Εκμυστηρεύσεις του Τζίμμυ Κορίνη για τη νέα έκδοση
-Οι φόνοι της οδού Μοργκ: Το αριστουργηματικό διήγημα του Έντγκαρ Άλαν Πόου
-Επέλαση ιδιωτικών ντετέκτιβς: Το ασυναγώνιστο δημιούργημα του Ρεξ Στάουτ
-Ο άνεμος έφερνε θάνατο: Μοναδικό και σχεδόν άγνωστο διήγημα του Ράουλ Γουίτφιλντ
-Εκβιασμός: Διήγημα με απρόοπτο τέλος, του Μπ. Γ. Σκοτ
-Ποτέ μη σκοτώνεις ερωμένη!: Συναρπαστικό crime story από τον Κάρολ Μάγιερ
-Αστυνομικό πρόβλημα: Για να δοκιμάσετε το "ντετεκτιβικό" σας δαιμόνιο
-Οι περιπέτειες του Μάικ Ντετέκτιβ: Διασκεδαστικό αστυνομικό κόμικ

Για μια ακόμα φορά, ύστερα από την πανταχόθεν σαμποταρισμένη «εκτόξευση» του 1998, η «ΜΑΣΚΑ του Τζίμμυ Κορίνη» εκτοξεύτηκε στο αχανές διάστημα της ελληνικής αγοράς, με προορισμό να διερευνήσει την διάθεση του αναγνωστικού κοινού που, εδώ και πολλά χρόνια, έχει στερηθεί την απερίγραπτη ευχαρίστηση του να μπορείς να διαβάσεις ένα διήγημα – και μάλιστα ένα διήγημα της προκοπής και, το σπουδαιότερο, ένα διήγημα γραμμένο από την πένα εκείνων που επινόησαν, ανέπτυξαν, βελτίωσαν και επέβαλλαν το ανάγνωσμα που έχουμε μάθει να αποκαλούμε «αστυνομικό» ή «γουέστερν» - το γνήσιο αστυνομικό διήγημα της σχολής των «μεγάλων» δημιουργών Dashiell Hammett, Erle Stanley Gardner, Jonathan Latimer, Raymond Chandler, John D. Macdonald, Ross Macdonald, Mickey Spillane και δεκάδων άλλων. Και, μάλιστα, σε μια εποχή όπου κανένα περιοδικό δεν δημοσιεύει πλέον διηγήματα, όπου στα σημερινά περιοδικά επικρατεί η δημοσιογραφία της φωτογραφίας/λεζάντας ή το, δήθεν, «βαρύγδουπο» άρθρο για κάτι που δεν είναι δυνατόν να προσφέρει την ευχαρίστηση που προσφέρει ένα καλογραμμένο διήγημα.
Από αυτή την διάθεση θα εξαρτηθεί η συνέχιση αυτής της γενναίας προσπάθειας που γίνεται σε συνεργασία με την εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» - την εφημερίδα που αψήφησε το κόστος και τόλμησε να λάβει μέρος σε αυτή την διαχρονική περιπέτεια.
Jimmy Corinis


Παρασκήνιο #526

4 σχόλια:

  1. Όταν μάθαμε την είδηση για την αναβίωση του θρυλικού αυτού περιοδικού, δεν περιμέναμε την ώρα για να κυκλοφορήσει!!

    Το πρώτο τεύχος μου άφησε θετικές εντυπώσεις, αν και περίμενα καλύτερη την ποιότητα του χαρτιού. Βέβαια, το περιεχόμενο μας αποζημιώνει και με το παραπάνω! Μακάρι να βρει την ανταπόκριση που ζητάει ο εκδότης και ο κ. Κορίνης ώστε να μπορέσει να μακροημερεύσει η έκδοση.

    Αν πάντως παραμείνει μηνιαία η έκδοση, θα μπορούσε σταδιακά να αυξάνει τις σελίδες του το περιοδικό ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα πολύ κατατοπιστικά άρθρα που έχει ετοιμάσει για κάθε τεύχος ο κ. Κορίνης στην Ηλεκτρονική Μάσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η έκδοση να μακροημερεύσει. Όσο για την ποιότητα του χαρτιού, αυτά τα περιοδικά σε τέτοιο χαρτί πρέπει να τυπώνονται. Μην κοιτάς που εμείς -κατ' εξαίρεση- χρησιμοποιήσαμε στον Μικρό Κάου-μπόυ καλύτερης ποιότητας χαρτιά και σας καλομάθαμε (χι, χι, χι)!

      Διαγραφή
    2. Όντως για αυτό και είχαν ονομαστεί πολτοπεριοδικά...

      Εννοείται πως μας έχετε καλομάθει με την έκδοση του Μικρού Κάου-μπόϋ και του Μικρού Αρχηγού που αναμένουμε!!

      Διαγραφή
    3. Και θα συνεχίσουμε να σας καλομαθαίνουμε και στο μέλλον, να είσαι σίγουρος γι' αυτό...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...