Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Λογοτεχνικές Προτάσεις 190 / Βιβλιοκριτική: Το Βιβλίο της Δύναμης - Τα Μυστικά της Μαγείας Ι


Η κατάσταση στο αρχαίο βασίλειο του Βέκιον είναι κρίσιμη. Οι Άγριοι εισβολείς κατευθύνονται προς την Αλεσίρ, την πρωτεύουσα, σπέρνοντας στο πέρασμά τους το θάνατο και την καταστροφή.
Μέσα στη δίνη αυτής της κρίσιμης κατάστασης, ένας προδότης προσπαθεί να αποκτήσει το Βιβλίο της Δύναμης, τον ανεκτίμητο μυστικό θησαυρό του Βέκιον.
Μόνο η τολμηρή Κσαρ Ρόαν, μια νέα με μαγικές δυνάμεις τις οποίες κανείς δεν υποψιάζεται πως έχει, μπορεί να βοηθήσει το βασίλειο να αντιμετωπίσει τον πανίσχυρο εχθρό του.

Σήμανε δύο κάποιο μακρινό ρολόι του παλατιού και ακριβώς στην ώρα του, όπως κάθε μέρα, ο δάσκαλος Σκόπο, σύμβουλος της βασίλισσας, μπήκε στη βιβλιοθήκη. Μετά από αρκετά λεπτά εμφανίστηκε ο πρώτος μαθητής, ενώ πέρασαν τουλάχιστον άλλοι είκοσι μέχρι να μαζευτούν όλοι –δηλαδή όλοι όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν το μάθημα, αφού σπανίως η τάξη είχε απαρτία.
«Διόρθωσα τις εργασίες σας» ανακοίνωσε ο δάσκαλος.
«Εγώ ακόμα δεν έχω τελειώσει τη δική μου» είπε ένας μαθητής, «αύριο όμως θα τη φέρω».
«Καλώς, θα την περιμένω οπωσδήποτε αύριο».
Η νεαρή κοκκινομάλλα Κσαρ Ρόαν, που παρακολουθούσε κρυφά το μάθημα μέσα από ένα μυστικό πέρασμα, ήξερε πως αυτό δεν ήταν αλήθεια. Και το κακό ήταν ότι και οι υπόλοιποι το ήξεραν. Ακόμα κι αν δεν παρέδιδαν τις εργασίες τους στο δάσκαλο την επόμενη μέρα ή ακόμα κι αν δεν του τις έφερναν ποτέ, δεν θα γινόταν τίποτα απολύτως. Και πράγματι, μόνο η μισή τάξη είχε παραδώσει τις ασκήσεις και ο δάσκαλος δεν διέθετε κανένα ακαδημαϊκό μέσο για να τους υποχρεώσει να το κάνουν…

Σελίδες Νοσταλγίας/Ευάγγελος Παπαδόπουλος: Παίρνοντας στα χέρια μου το βιβλίο, ξεκίνησα να το διαβάζω με ανυπομονησία. Μετά από καιρό θα διαβάσω για έναν καινούριο φανταστικό κόσμο, σκέφτηκα. Και, ναι… Από τις πρώτες σελίδες άρχισα να δημιουργώ εικόνες για έναν κόσμο γεμάτο φανταστικά πλάσματα, μαγεία και πολύ-πολύ ενέργεια!
Η νεαρή Κσάρ Ρόαν ανακαλύπτει πως έχει μαγικές δυνάμεις σε ένα βασίλειο που η μαγεία, αν και είναι πολύ χρήσιμη σαν όπλο απέναντι στις απειλές που καραδοκούν, τείνει να γίνει πολυτελές παιχνίδι στα χέρια κακομαθημένων νεαρών που απλά θέλουν να φέρουν τον τίτλο του μάγου, χωρίς να έχουν πραγματικά τις δεξιότητες αυτές .
Το Βιβλίο της Δύναμης είναι αυτό που μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες του βασιλείου να αντιμετωπίσουν την απειλή της εισβολής των αγρίων, όμως έχει χαθεί. Η νεαρή ηρωίδα μας ξεκινάει, λοιπόν, για την αναζήτηση του βιβλίου, με πολλές εκπλήξεις, απρόοπτα και ανατροπές.
Πολύ έξυπνη η ιδέα της υπόθεσης, σε ένα βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα. Δράση, έρωτες και ίντριγκες κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο από την αρχή μέχρι το τέλος. Μοναδικό αρνητικό, οι πολύ σύντομες περιγραφές της συγγραφέως για το νέο αυτό κόσμο που έχει δημιουργήσει. Μένουν κενά, τα οποία δεν καλύπτονται μέχρι το τέλος.
Αναμένω την συνέχεια, με την ελπίδα να βρω την ίδια αμείωτη δράση αλλά και να καλύψω τα κενά που μου άφησε το πρώτο βιβλίο…

Συγγραφέας: Fedra Egea
Σελίδες: 368
Εξώφυλλο: Σκληρόδετο
ISBN: 978-960-461-302-1
Τιμή: €16,50
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...