Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Λογοτεχνικές Προτάσεις 188: Σιλό (Επιστημονική Φαντασία)


Συγγραφέας: Hugh Howey
Μετάφραση: Γιώργος Καρατζήμας
Σχήμα: 14x23
Σελίδες: 576
ISBN: 978-960-497-598-3
Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2013
Τιμή: €16,90
Εκδόσεις: Anubis

Ένα αχανές υπόγειο σιλό έχει γίνει το ύστατο καταφύγιο μιας μικρής κοινότητας ανθρώπων, των μοναδικών επιζώντων μιας μυστηριώδους καταστροφής, που έχει μετατρέψει ολόκληρη τη Γη σε οικολογική κόλαση. Οι κάτοικοι του υπόγειου οικισμού έχουν θεσπίσει απαράβατους νόμους που εξασφαλίζουν την επιβίωση του κοινωνικού συνόλου, μέχρι την ημέρα που ο σερίφης του σιλό παραβιάζει το μεγαλύτερο ταμπού απ' όλα: αποφασίζει να βγει έξω, στην επιφάνεια του κατεστραμμένου πλανήτη...
Η μοιραία αυτή πράξη φέρνει στο φως ερωτήματα που κανείς μέχρι τότε δεν είχε διανοηθεί να θέσει: Τι υπάρχει στ' αλήθεια εκεί έξω; Ποιος δημιούργησε το σιλό; Ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες για τους δρακόντειους νόμους που διέπουν τη μικροσκοπική κοινότητα; Η Τζουλς Νίκολς, η νέα σερίφης, αναλαμβάνει να ξετυλίξει το κουβάρι των σκοτεινών μυστικών και να αντιμετωπίσει την τρομακτική αλήθεια.

Το ΣΙΛΟ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως αυτοέκδοση σε e-book και μέσα σε ελάχιστους μήνες κατέκτησε την κορυφή των best sellers, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του καταξιωμένου σκηνοθέτη Ridley Scott (Ο Μονομάχος, Blade Runner), που εξασφάλισε τα κινηματογραφικά δικαιώματα. Έχοντας λάβει διθυραμβικές κριτικές, το ΣΙΛΟ αποτελεί ένα παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο, μια συγκλονιστική ματιά σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν.

"Ένα μοναδικό επίτευγμα... ένας ολόκληρος κόσμος θα αποκτήσει ζωή, καθώς το διαβάζετε."

- Justin Cronin
Συγγραφέας του Best-Seller "To Πέρασμα"

"Το εκδοτικό φαινόμενο που καθήλωσε εξίσου το ευρύ αναγνωστικό κοινό και τους λάτρεις των βιβλίων φαντασίας."
- The Wall Street Journal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...