Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Λογοτεχνικές Προτάσεις 183: Η κόρη (Μυθιστόρημα)


Ένα οικογενειακό δράμα γεμάτο αγωνία, με μια συγκινητική ανατροπή.

Η ηρωίδα είναι μια επιτυχημένη παθολόγος, σύζυγος ενός διάσημου νευροχειρουργού και μητέρα τριών εφήβων. Όταν η δεκαπεντάχρονη κόρη της εξαφανίζεται, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της απαγωγής, ακόμα και της δολοφονίας.
Όσο, όμως, οι έρευνες της αστυνομίας προχωρούν, έρχονται στο φως ένα μετά το άλλο τα καλά κρυμμένα μυστικά της οικογένειας. Ξαφνικά, η ηρωίδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σκληρή αλήθεια: στην πραγματικότητα δεν γνώριζε την κόρη της αλλά ούτε τα άλλα παιδιά της, ούτε καν τον άντρα της. Συνειδητοποιεί ότι η καθημερινότητα και τα εξαντλητικά εργασιακά ωράρια την είχαν απομακρύνει από τους δικούς της ανθρώπους.
Έναν χρόνο αργότερα, και ενώ η αστυνομία είναι σε αδιέξοδο, η μητέρα δεν το έχει βάλει κάτω. Το μητρικό ένστικτο της δίνει δύναμη και τελικά την οδηγεί σε μια ανακάλυψη που ούτε η ίδια περιμένει.
Είναι τελικά η εξαφάνιση της κόρης η αφορμή για να βρει η οικογένεια πάλι τις ισορροπίες της ή θα τη διαλύσει οριστικά;
Ένα τέλος απροσδόκητο όσο και συγκινητικό περιμένει τον αναγνώστη αυτού του συγκλονιστικού οικογενειακού δράματος.

Η Jane Shemilt έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ Σπα, από τα οποία αποφοίτησε με διάκριση. Η κόρη είναι το πρώτο της μυθιστόρημα και συμπεριλήφθηκε στις βραχείες λίστες των βραβείων Janklow & Nesbit Bath Spa Prize και Lucy Cavendish Fiction Prize. Η Shemilt ζει με τον σύζυγό της, καθηγητή νευροχειρουργικής, και τα πέντε τους παιδιά στο Μπρίστολ.

Συγγραφέας: Jane Shemilt
Μετάφραση: Ρένα Χατχούτ
Σελίδες: 423
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα: Μονόχρωμο
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-461-701-2
Τιμή: 15,50€
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...