Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Οι ταινίες που αγαπήσαμε 33: Το Γεράκι και ο Λύκος / Ladyhawke (1985)


Ο μαγικός μύθος ενός αξέχαστου έρωτα

Γνωστό και ως: Η Γυναίκα Αρπαχτικό
Είδος Ταινίας: Περιπέτεια, Φαντασίας, Δράμα
Σκηνοθεσία: Richard Donner
Σενάριο: David Webb Peoples
Ηθοποιοί: Matthew Broderick, Rutger Hauer, Michelle Pfeiffer, Alfred Molina, John Wood, Leo McKern, Ken Hutchison, Giancarlo Prete
Διάρκεια: 121’

Στα χρόνια του Μεσαίωνα, ένας ανήλικος κλέφτης δραπετεύει από τα μπουντρούμια της Ακουίλα και συναντά έναν παράξενο ιππότη, τον οποίο ακολουθεί πιστά ένα γεράκι. Αργότερα μαθαίνει ότι πρόκειται για το λοχαγό Ναβάρ, που μια κατάρα κρατά χώρια από την αγαπημένη του Ιζαμπό.






Μια από τις πιο ρομαντικές ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ, αφηγείται την παραμυθένια ιστορία ενός μεγάλου αλλά ανεκπλήρωτου έρωτα. Εκείνος τη νύχτα μεταμορφώνεται σε λύκο, εκείνη τη μέρα μεταμορφώνεται σε γεράκι. Μια σατανική κατάρα τους έχει καταδικάσει να μην συναντηθούν ποτέ, εκτός κι αν το ξόρκι με το οποίο τους έχουν δέσει, σπάσει. Με την βοήθεια του νεαρού μικροκακοποιού, οι δυο εραστές θα προσπαθήσουν να νικήσουν τον μάγο που τους έχει καταραστεί και να μπορέσουν, έτσι, να ενωθούν ξανά...





Αυτή η θαυμάσια ταινία του Ρίτσαρτ Ντόνερ μας μεταφέρει σ΄ ένα παραμυθένιο κόσμο, εκεί όπου ο έρωτας η τιμή και το θάρρος ανταμείβονται και ο αληθινός έρωτας που μπορεί να νικήσει τα πάντα, είναι δυνατός.






Η ταινία έχει να επιδείξει καταπληκτικά τοπία, με μερικές, μάλιστα, από τις καλύτερες λήψεις ηλιοβασιλεμάτων και ανατολών και η φωτογραφία είναι εν γένει εξαίσια. Τα γυρίσματα έχουν γίνει στην Ιταλία. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι αρκετά στιβαρές, ενώ την παράσταση κλέβει μάλλον ο Broderick, με την πολύ ευχάριστη ερμηνεία του.
Αρχικά, ο Kurt Russell ήταν αυτός που είχε επιλεγεί για τον ρόλο του λοχαγού, δίπλα στη Michelle Pfeiffer. Ο ρόλος του νεαρού πορτοφολά προσφέρθηκε αρχικά στον Sean Penn και στη συνέχεια στον Ντάστιν Χόφμαν, πριν ο Donner αποφασίσει να δώσει την ευκαιρία στον Matthew Broderick.

Δείτε, ακούστε και θυμηθείτε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...