Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Λογοτεχνικές Προτάσεις 166 / Βιβλιοκριτική: Tarzan - Η κληρονομιά του Γκρέιστοουκ


ΤΑΡΖΑΝ: Ένας θρύλος επιστρέφει!
Μια συναρπαστική περιπέτεια, που διαδραματίζεται στην επικίνδυνη αλλά και μαγευτική ζούγκλα, σε έναν κόσμο όπου παραμονεύουν θανάσιμες απειλές για τους αμύητους…

Ο διαχρονικός ήρωας επιστρέφει! Αυτή τη φορά, όμως, πρωταγωνιστεί σε μια ιστορία που εκτυλίσσεται στη σύγχρονη εποχή…
Μια παράνομη επιχείρηση υλοτομίας έχει στηθεί στην άγρια ζούγκλα του Κονγκό αλλά η κατασκήνωση δέχεται ξαφνικά άγρια επίθεση.
Η Τζέιν, κόρη του αφεντικού, εξαφανίζεται. Άραγε πρόκειται για απαγωγή από τους αδίστακτους αντάρτες που παραμονεύουν στη ζούγκλα; Πολλοί μιλούν για έναν τρομακτικό άνθρωπο-πίθηκο.
Ο Ρόμπι, που έχει βρει καταφύγιο στην κατασκήνωση για να γλιτώσει από τα δικά του σκοτεινά μυστικά, αποφασίζει να αναζητήσει την Τζέιν μόνος. Αλλά, με κάθε ώρα που περνάει, τα περιθώρια να βρεθεί ζωντανό το κορίτσι λιγοστεύουν. Μόνο ένας άντρας μπορεί να βοηθήσει...

Για τον συγγραφέα: Ο Andy Briggs ξεκίνησε την καριέρα του ως συγγραφέας σε παραγωγές ταινιών του Χόλιγουντ, όπως οι "Freddy vs. Jason" και "Foreverman", για τον δημιουργό του Spider-Man, Σταν Λη και τον διάσημο παραγωγό Ρόμπερτ Έβανς. Τα πρώτα παιδικά μυθιστορήματά του ήταν η σειρά οκτώ βιβλίων "Hero.com and Villain.net" για την Oxford University Press. Από παιδί είχε πάθος με τον Ταρζάν και τώρα είναι ενθουσιασμένος που γράφει βιβλία για τον αγαπημένο του ήρωα και τον μεταφέρει στη σύγχρονη εποχή.

Σελίδες Νοσταλγίας/Παναγιώτης Πλαφουτζής: Ένα εξαιρετικό περιπετειώδες μυθιστόρημα που ζωντανεύει ξανά από την αρχή τον θρύλο του Άρχοντα της Ζούγκλας! Πόσο δύσκολο θα μπορούσε να είναι να ξαναδώσεις πνοή σε έναν τόσο κλασσικό ήρωα, μεταφέροντάς τον στην σύγχρονη εποχή; Πολλοί συγγραφείς ίσως να ένιωθαν δέος ή να μην τολμούσαν καν να προσπαθήσουν κάτι τέτοιο. Ο Briggs στέκεται με σεβασμό απέναντι σε έναν χαρακτήρα-θρύλο, χωρίς ωστόσο να τον φοβηθεί. Ο καινούριος Ταρζάν δεν έχει χάσει τίποτα από την γοητεία του, αντίθετα έρχεται πιο κοντά στην σύγχρονη εποχή, για να κερδίσει νέους φίλους. Μην φανταστεί κάποιος πως ο Ταρζάν του Edgar Rice Burroughs τηλεμεταφέρεται με κάποια χρονομηχανή στο σήμερα. Ο Briggs "πιάνει" τον μύθο από την αρχή και μας ξανασυστήνει τον ήρωα. Αποδίδει στον 21ο αιώνα την κλασική ιστορία του Burroughs και εισάγει το θρύλο του Tarzan σε μια νέα γενιά αναγνωστών, με τον ίδιο τρόπο που οι Charlie Higson και Andrew Lane έκαναν το ίδιο με τον James Bond και τον Sherlock Holmes αντίστοιχα.
Θα μπορούσε στην σύγχρονη εποχή να υπάρχει ένας πιθηκάνθρωπος στις ζούγκλες της Αφρικής; Ένα παιδί που, μετά την πτώση ενός αεροπλάνου και τον χαμό των γονιών του, να ζήσει και να μεγαλώσει με τους πιθήκους; Και πόσο θα αργούσε ένας τέτοιος άνθρωπος να έρθει σε επαφή με τον πολιτισμό; Μην βιαστείτε να απαντήσετε, πριν διαβάσετε το βιβλίο. Με την ζωντανή γλώσσα, την συνεχόμενη δράση και τους ήρωες με τους οποίους ταυτίζεσαι γρήγορα, το βιβλίο αυτό θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα και θα σας ταξιδέψει σε έναν κόσμο που μπορεί να φαινόταν κάποτε τόσο μακρινός αλλά που σήμερα δεν απέχει και τόσο πολύ. Οι φίλοι του Ταρζάν θα το απολαύσουν εξίσου με τα κλασσικά αναγνώσματα...
Στο τέλος του βιβλίου εμπεριέχονται στοιχεία για την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους που απειλούν τους πιθήκους της Αφρικής, διάφορα στοιχεία για τα τροπικά δάση, στοιχεία για τον Ταρζάν και τον Έντγκαρ Ράις Μπάροουζ, ένα κουίζ-τέστ γνώσεων για το πόσο καλά γνωρίζεις τον Ταρζάν, αλλά και μια σύντομη, κατατοπιστική συνέντευξη του συγγραφέα Andy Briggs.
Συνολικά, μια πολύ όμορφη έκδοση, με ανάγλυφο εξώφυλλο, που δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη σας...


Τα τρια βιβλία που έχει γράψει ο Andy Briggs με ήρωα τον Ταρζάν

Πρωτότυπος τίτλος: TARZAN: THE GREYSTOKE LEGACY
Συγγραφέας: Andy Briggs
Μετάφραση: Φίλιππος Χρυσόπουλος
Σελίδες: 280
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα: Μονόχρωμο
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-461-523-0
Νέα τιμή: €6,00
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...