Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Οι ταινίες που αγαπήσαμε 29: Jurassic Park (1993)


ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

Όνειρο ζωής για τον John Hammond είναι να δημιουργήσει ένα θεματικό πάρκο με δεινόσαυρους... Ζωντανούς δεινόσαυρους! Όταν η ομάδα επιστημόνων που δουλεύει γι' αυτόν κατορθώσει να απομονώσει DNA δεινοσαύρου από το αίμα που είχε διατηρηθεί σε ένα απολιθωμένο κουνούπι, γεννιούνται οι πρώτοι δεινόσαυροι μετά από εκατομμύρια χρόνια. Ο Hammond ετοιμάζει το πάρκο του, σε ένα απομονωμένο νησί, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βλέπουν τους δεινόσαυρους πίσω από ειδικά σχεδιασμένους φράχτες.



Σαν πρώτους επισκέπτες, θα φέρει τα δυο εγγόνια του, έναν δικηγόρο και τρεις καταξιωμένους ερευνητές της εποχής των δεινοσαύρων. Περιμένει από όλους αυτούς να εντυπωσιαστούν από το πάρκο και να του δώσουν την έγκρισή τους για τη συνέχεια των σχεδίων του. Κάποιος, όμως, έχει άλλα σχέδια και τελικά η επίσκεψη δεν θα είναι όσο ασφαλής σχεδιαζόταν... Μετά από την ξενάγηση στο πάρκο, οι φράκτες ασφαλείας απενεργοποιούνται. Οι δεινόσαυροι απελευθερώνονται και αρχίζουν να σπέρνουν την καταστροφή.





Κάπως έτσι ξεκινά η απόλυτη περιπέτεια της τριλογίας Jurassic από τον "μαέστρο" των σπέσιαλ εφέ Στίβεν Σπίλμπεργκ. Πρόκειται για μία ταινία-σταθμό στον κινηματογράφο, και αυτό κυρίως λόγω της χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίοι βοήθησαν στη δημιουργία απίστευτα αληθοφανών δεινοσαύρων. Πραγματικά, η κατασκευή του σώματος των δεινοσαύρων και οι εξαιρετικά ρεαλιστικές κινήσεις τους προκαλούν έκπληξη ακόμα και σήμερα που η τεχνολογία έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου.





-Βασισμένο στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, "Jurassic Park" του Michael Crichton.
-Οι δεινόσαυροι που κυριαρχούν στην ταινία είναι οι: Τυραννόσαυρος, Τρικεράτωψ, Βραχιόσαυρος, Κομψόγναθος, Παρασαυρόλοφος, Στρουθιόμιμος και Διλοφόσαυρος.
-Παρά τον τίτλο της ταινίας, ο οποίος παραπέμπει στην Ιουράσια περίοδο, οι περισσότεροι από τους δεινόσαυρους που πρωταγωνιστούν δεν υπήρχαν μέχρι την Κρητιδική περίοδο, με εξαίρεση τους Brachiosaurus και Dilophosaurus, οι οποίοι έζησαν στην Ιουράσια περίοδο. Στο σενάριο αναγνωρίζετε αυτό, όταν ο Δρ. Grant περιγράφει την αγριότητα του Velociraptor στο νεαρό αγόρι, λέγοντας: «Προσπαθήστε να φανταστείτε τον εαυτό σας στην Κρητιδική περίοδο ..."




Ηθοποιοί: Téa Leoni, Sam Neill, Richard Attenborough, Julianne Moore, William H. Macy, Jeff Goldblum, William H. Macy, Laura Dern, Pete Postlethwaite, Samuel L Jackson
Σκηνοθεσία: Joe Johnston, Steven Spielberg
Μουσική: John Williams
Διάρκεια: 127'
Πρώτη προβολή: 11 Ιουνίου 1993
Προϋπολογισμός: 63 εκατομμύρια δολάρια
Box office: $914.691.118


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...