Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Για την βιβλιοθήκη σας... 18: Ο Παπαγάλος του Λουμίδη (Λεύκωμα)


Η ιστορία του ελληνικού καφέ, της αγαπημένης μας καθημερινής συνήθειας, με πρωταγωνιστή έναν παπαγάλο! Μια αναδρομή στην πολυετή ιστορία του καφέ Λουμίδη, από τις αρχές της δεκαετίας του 1920 έως και σήμερα. Ο Σωτήρης Λουμίδης, γιος του Ιάσονα, του ενός από τους τρεις αδελφούς Λουμίδη, συγκέντρωσε το υλικό μιας σχεδόν εκατονταετίας με στόχο τη δημιουργία ενός λευκώματος που να απεικονίζει το δημιουργικό έργο των τριών αδερφών από την Κάρυστο. Παλιές αφίσες, διαφημίσεις, σπάνιες φωτογραφίες, αποκαλυπτικά ντοκουμέντα πλαισιώνουν την αφήγηση που διατρέχει έναν ολόκληρο αιώνα, και συνεχίζεται… Η πολυτελής έκδοση της Peak Publishing, με επιμέλεια κειμένων από τη Γεωργία Μ. Πανσεληνά, είναι ένας “παραμυθένιος”, σκληρόδετος τόμος 260 σελίδων με τα μυστικά του Παπαγάλου και την πολυκύμαντη ιστορία της επιχείρησης Λουμίδη.
Στιγμές λαμπρές, με ευρηματικές στρατηγικές προώθησης και διαφήμισης. Στιγμές επιτυχίας και καταξίωσης, με επεκτάσεις του δικτύου διανομών, με σταδιακή ισχυροποίηση του καφέ Παπαγάλος στην εντός και εκτός συνόρων αγορά, με ελληνικές και διεθνείς βραβεύσεις. Στιγμές απογείωσης, με τη δημιουργία της σοκολατοποιίας Λουμίδη, με την εμφάνιση νέων προϊόντων, με την ανοικοδόμηση εντυπωσιακών βιομηχανικών μονάδων.
Στιγμές ανθρώπινες, με το ευρύ δίκτυο συνεργατών - αντιπροσώπων και το προσωπικό, στιγμές κοινωνικής προσφοράς και συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και θερμές εκδηλώσεις εμπιστοσύνης των φανατικών υποστηρικτών του καφέ Λουμίδη. Αλλά και στιγμές δοκιμασίας στην Κατοχή και στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, όπως και κατοπινές στιγμές δύσκολων αποφάσεων, μεταστροφών, αλλαγών και επαναπροσδιορισμών, με τελική κατάληξη έναν πετυχημένο «γάμο» με τη μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων, τη Νestlé. Όμως, σύμφωνα και με τα λόγια του Σωτήρη Ι. Λουμίδη, «o Παπαγάλος θα συνεχίσει το παραμυθένιο του ταξίδι σε πείσμα των καιρών και το “έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες” θα παραμείνει πάντοτε στις καρδιές των Ελλήνων σε κάθε γωνιά της γης».

Από τα περιεχόμενα του λευκώματος:








Συγγραφέας: Σωτήρης Ι. Λουμίδης
Επιμέλεια: Γεωργία Μ. Πανσεληνά
Εκδόσεις: Peak Publishing, 2015
Σελίδες: 260
ISBN: 978-618-80427-2-8
Τιμή: €39,00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...