Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 44: Μια αποστολή για την Ντιάνα


Η Ρόζυ Πημ είναι μια κοπέλα που ο πατέρας της την έδωσε σε μία ξένη οικογένεια, όταν ήταν παιδί, για να την μεγαλώσουν, μιας κι εκείνος ήταν φτωχός. Το ίδιο έκανε και με το ένα από τα τρία αδέλφια της. Τα δύο αγόρια που κράτησε κοντά του σταθήκαν τυχερά, μιας και λίγα χρόνια μετά ανακάλυψε μια πετρελαιοπηγή στα χωράφια του κι έγινε πλούσιος. Όταν πέθανε, άφησε την περιουσία του και στα τέσσερα παιδιά του. Ο κάπταιν Κούπερ ανέλαβε να βρει τα δύο χαμένα παιδιά και τελικά ανακάλυψε την Ρόζυ. Όμως, την ημέρα που πρόκειται να αναχωρήσει η Ρόζυ για να πάει να διεκδικήσει την περιουσία της, κάποιοι την απαγάγουν! Η Ντιάνα αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή: να πάρει τη θέση της Ρόζυ, ελπίζοντας να μπερδευτούν οι απαγωγείς της κοπέλας. Όμως κατά την διάρκεια του ταξιδιού με το τρένο, συμβαίνουν πολλά απρόοπτα…


Η υπόθεση που διαβάσατε παραπάνω ανήκει στην περιπέτεια "Μια αποστολή για την Ντιάνα", η οποία γράφτηκε το 1972 από τον συγγραφέα Γιώργο Μαρμαρίδη και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 309 του περιοδικού "Μικρός Κάου-μπόυ". Από τότε αναδημοσιεύθηκε άλλες δύο φορές στο περιοδικό "Μικρός Αρχηγός", με τον τίτλο "Η μεγάλη αποστολή" (τεύχη 195 και 519).
Κριτική περιπέτειας: 3/5

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...