Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 41: Ο Πεπίτο Δήμαρχος


Μπορεί, σήμερα, να μην διεξήχθησαν κάποιες εκλογές που πολλοί τις περίμεναν, όμως εμείς δεν θα σας αφήσουμε παραπονεμένους! Θα σας μεταφέρουμε σε μια άλλη εκλογική αναμέτρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε και μάλιστα με... ευχάριστα αποτελέσματα!
Αναφερόμαστε σε ένα γιορτινό τεύχος του Μικρού Σερίφη. Πρόκειται για το «Πανηγυρικό» τεύχος 478, που κυκλοφόρησε τα πολύ μακρινά Χριστούγεννα του 1972! Όπως ήδη γνωρίζετε οι περισσότεροι, ο Μικρός Σερίφης εξέδιδε κάποια περίοδο τα λεγόμενα «Πανηγυρικά» τεύχη, τα οποία είχαν πολύ περισσότερες σελίδες από τα κανονικά και πολλά «εορταστικά» περιεχόμενα. Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο Μικρός Κάου-μπόυ, που εξέδιδε τα δικά του, αντίστοιχα «πανηγυρικά».
Αναφερόμενοι, λοιπόν, στο τεύχος 478, θα πούμε αρχικά ότι κυκλοφόρησε με έναν τίτλο-έκπληξη: «Ο Πεπίτο δήμαρχος»!
Πώς έγινε αυτό; Με ποιον τρόπο, το κωμικό Μεξικανόπουλο –που μέχρι τότε προσπαθούσε να γίνει σερίφης του Ώστιν- κατέληξε να γίνει δήμαρχος;

Ας διαβάσουμε την υπόθεση της ιστορίας, για να καταλάβουμε:
Οι πέντε μικροί μας φίλοι (στην ιστορία αυτή συμμετέχει και η Παλόμα) βρίσκονται στο χωριό Σποτ. Ο Τζιμ, με την Ντιάνα, τον Τσιπιρίπο και την Παλόμα, έχουν βγει για να γνωρίσουν το χωριό, ενώ ο Πεπίτο έχει καθήσει στο μπαρ. Εκεί, το κωμικό Μεξικανόπουλο, γίνεται μάρτυρας ενός μεγάλου τσακωμού μεταξύ των χωρικών, που αφορά τις εκλογές για την ανάδειξη δημάρχου που πρόκειται να γίνουν την επόμενη μέρα! Ο Πεπίτο, στην προσπάθειά του να ηρεμήσει τους υποστηρικτές των δύο υποψηφίων, τους προτείνει να μην ψηφίσουν κανέναν από αυτούς και να ρίξουν την ψήφο τους στον θρυλικό Γκονζάλες! Πράγματι, την επόμενη μέρα, οι περισσότεροι κάτοικοι ψηφίζουν τον… Γκονζάλες, για να σπάσουν πλάκα και εκείνος αναδεικνύεται Δήμαρχος! Το ίδιο βράδυ, ένας παράξενος άνδρας φτάνει στο δημαρχείο και ζητά να δει τον Δήμαρχο για να του μεταφέρει ένα μήνυμα. Όταν ο κλητήρας τον οδηγεί μπροστά στον Πεπίτο, του λέει πως τον στέλνει ο «Αετός» για να του πει πως «η δουλειά έγινε»… Ο Πεπίτο δεν το ξέρει, αλλά ο «Αετός» είναι ο αρχηγός της συμμορίας που δρα στην περιοχή…
Κριτική: 3/5


Άλλες πληροφορίες:
Η περιπέτεια αυτή, ξαναδημοσιεύθηκε στα τεύχη 915 και 1361 του Μικρού Σερίφη.
Ο συγγραφέας Κώστας Φωτεινός (Πότης Στρατίκης), δημοσίευσε στο τεύχος 478 και το πρώτο επεισόδιο ενός άλλου αναγνώσματος, του «Μικρού Δραπέτη», που έμελε να κρατήσει συντροφιά για μεγάλο χρονικό διάστημα στους φίλους του περιοδικού.
Η εικόνα που δημοσιεύουμε είναι από την πρώτη έκδοση της περιπέτειας.

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...