Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Νέες εκδόσεις 142: Editor's Choice #1


Ο Μεγάλος Σπλας

Πρόκειται για μια από τις πιο παράξενες και περίεργες ιστορίες της Disney που έχουν δημοσιευθεί. Το πρωτότυπο σενάριο είναι της Silvia Ziche και η εικονογράφηση της ίδιας. Είναι η πιο τρελή ιστορία όλων των εποχών... Τα χρήματα του Σκρουτζ εξαφανίζονται και ο καθένας -εχθρός ή φίλος- λέει την δική του εκδοχή-παλαβομάρα για το ποιος και πώς έκλεψε τα φανταστικομμύρια του πιο πλούσιου παπιού του κόσμου...
Πρόκειται για έναν χορταστικό τόμο 196 σελίδων με πολύ γέλιο!

Η ιστορία είναι χωρισμένη σε 14 επεισόδια και έχει δημοσιευθεί άλλες δύο φορές στη χώρα μας, από τις Εκδόσεις "Τερζόπουλος-Νέα Ακτίνα". Την πρώτη στο περιοδικό "Μίκυ Μάους" (τεύχη #1797-1810) και την δεύτερη στα "Μεγάλα Σήριαλ", στο τεύχος #3. Στα θετικά της καινούριας έκδοσης, ο καλός χρωματισμός και η ποιότητα χαρτιού του εξωφύλλου. Στα αρνητικά θα αναφέρουμε την κακή ποιότητα χαρτιού των εσωτερικών σελίδων, όπως και το συνηθισμένο πρόβλημα με την κακή κατάσταση των τευχών, με στραβοκολλημένα εξώφυλλα, κακό κόψιμο με ξέφτια στηις ράχες κτλ, το οποίο δεν έχει διορθωθεί καθόλου από το πρώτο τεύχος του νέου Μίκυ Μάους... Κι ενώ πιστεύουμε ότι δεν είναι κακό να εκδίδονται τα περιοδικά σε τέτοιο χαρτί -αν αυτό χαμηλώνει τα κόστη για τον τελικό αγοραστή- ωστόσο είμαστε κάθετοι στο θέμα βελτίωσης της σελιδοποίησης.


Μην σας μπερδεύει η ημερομηνία που γράφει στην ταυτότητα του περιοδικού (Δεκέμβριος 2015), το τεύχος κυκλοφόρησε νωρίτερα, για να είναι διαθέσιμο και στο AthensCon 2015, όπου βρισκόταν και η ίδια η Silvia Ziche.

Πρωτότυπος τίτλος: Il Grande Splash
Σενάριο/Σχέδιο: Sylvia Ziche
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12 Νοεμβρίου 2015
Σελίδες: 196
Μέγεθος: 13,5 x 20,5
Τιμή: 3,50€
Εκδόσεις: Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...