Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 33: Ο νόμος των Απάτσι


Το 1968, στο τεύχος 287 του Μικρού Σερίφη, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά η περιπέτεια που σας παρουσιάζουμε σήμερα. Είναι γραμμένη από τον Κώστα Φωτεινό (ψευδώνυμο του Πότη Στρατίκη) και μπορείτε να την αναζητήσετε και σε νεότερη έκδοση, μιας και δημοσιεύθηκε δύο φορές ακόμη στα τεύχη 702 και 1152 του ίδιου περιοδικού.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας λευκός σκοτώνει έναν Ινδιάνο της φυλής των Απάτσι. Οι Ινδιάνοι ακολουθούν τα ίχνη του και φτάνουν σε μια καλύβα δίπλα στο ποτάμι. Αφού βεβαιώνονται ότι ο λευκός είναι μέσα, βάζουν φωτιά στην καλύβα και μένουν εκεί, ώσπου αυτή να καεί ολόκληρη. Λίγη ώρα αργότερα, θα φτάσουν στα καπνισμένα ερείπια της καλύβας οι τέσσερις μικροί μας φίλοι, ο Τζιμ, η Ντιάνα, ο Πεπίτο και ο Τσιπιρίπο. Θα εκπλαγούν, όταν τους πλησιάσει ένας κάου-μπόυ και τους πει ότι βρισκόταν μέσα στην καλύβα, όταν της έβαλαν φωτιά οι Ινδιάνοι. Γλίτωσε, καθώς βγήκε από μία καταπακτή που είχε η καλύβα, χωρίς να τον πάρουν είδηση οι ερυθρόδερμοι. Όταν τα παιδιά, τον ρωτούν αν ξέρει τον λόγο της επίθεσης των Ινδιάνων, εκείνος λέει πως δεν γνωρίζει γιατί το έκαναν. Γρήγορα, όμως, οι υποψίες του Τζιμ, θα στραφούν πάνω του…
ΚΡΙΤΙΚΗ: 3/5


Η εικόνα προέρχεται από την εσωτερική εικονογράφηση του τεύχους 287

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...