Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Σινεμά και DVD 27: Τα Τελευταία 8 Λεπτά / Source Code (2011)


Οι Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan και Vera Farmiga πρωταγωνιστούν στην ταινία του Duncan Jones, "Τα τελευταία 8 λεπτά".

Μετά την ταινία "Moon", το εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Duncan Jones, όλοι περιμένουν με ανυπομονησία το επόμενο του βήμα. Στην νέα του ταινία, ο Jones συνδυάζει ξανά το μυστήριο με την επιστημονική φαντασία και συνεργάζεται με τους Jake Gyllenhaal (Prince of Persia: The Sands of Time"), Vera Farmiga ("Up In The Air"), Michelle Monaghan ("Mission: Impossible III") και Jeffrey Wright ("Quantum of Solace").

Ο στρατιώτης Colter Stevens ξυπνά μέσα σε ένα επιβατικό τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο, χωρίς να έχει καμιά ιδέα για το πώς βρέθηκε εκεί. Το τελευταίο πράγμα που θυμάται είναι να πετάει με ένα ελικόπτερο για μια αποστολή στο Ιράκ. Τώρα βρίσκεται ουσιαστικά στο σώμα κάποιου άλλου, ζώντας μια ξένη ζωή. Πριν προλάβει να καταλάβει τι συμβαίνει, ένα τρένο πλησιάζει από την αντίθετη κατεύθυνση και μια βόμβα τους σκοτώνει όλους. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ για τον Stevens, ο οποίος είναι αναγκασμένος να ζει ξανά και ξανά τα γεγονότα πριν την έκρηξη, μέχρι να ανακαλύψει την ταυτότητα του βομβιστή.


Σκηνοθεσία: Duncan Jones
Παίζουν: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga, Jeffrey Wright, Russell Peters, James A. Woods

Με σύνθετη πλοκή, ευρηματική οπτική και συναρπαστική αφήγηση, το “Source Code” ταξιδεύει το κοινό σε ένα από τα τελευταία σύνορα, έναν κόσμο που γοητεύει τους επιστήμονες και τους συγγραφείς μυθιστορημάτων για αιώνες: το ταξίδι στο χρόνο. Ο σεναριογράφος Μπεν Ρίπλεϊ προσέγγισε τον παραγωγό Μαρκ Γκόρντον, ο οποίος έχει υπογράψει την παραγωγή σε ταινίες όπως “2012” και “Saving Private Ryan”, με μια ιδέα για έναν άντρα που ανακαλύπτει έναν τρόπο να ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για μικρές χρονικές περιόδους. “Ο Μπεν ήρθε σε μας με μια εξαιρετική ιδεά για ταινία” λέει ο Γκόρντον. “Μέσα σε μια περίοδο περίπου έξι μηνών με ένα χρόνο, συνεχίσαμε να αναπτύσσουμε το σενάριο μαζί του. Αυτό που ελπίζεις να βρεις σε μια συνεργασία είναι έναν συνεργάτη που να έχει πολύ ισχυρή γνώμη αλλά, ταυτόχρονα, να ακούει και να σκέφτεται διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης. Αυτός είναι ο Μπεν. Έχει ισχυρές απόψεις και δεν παραδίδει τα όπλα.”


Ενώ το σενάριο εξελισσόταν, τράβηξε την προσοχή του παραγωγού Φιλίπ Ρούσελετ. “Λατρέψαμε το σενάριο” δηλώνει ο Ρούσελετ. “Σπάνια βρίσκεις μια ξεχωριστή ιστορία που να είναι ταυτόχρονα κι εμπορική. Είναι ένα ευφυές κι ευρηματικό θρίλερ, αλλά και πολύ διασκεδαστικό. Ανατροπές αποκαλύπτονται στο κοινό καθώς αποκαλύπτονται και στους χαρακτήρες τις ταινίες, κάνοντας την ταινία ένα συναρπαστικό ταξίδι. Δεν σου δίνεται καθημερινά η ευκαιρία να διαβάσεις ένα σενάριο σαν κι αυτό”. Ο σεναριογράφος δεν αποκλείει την ιδέα πως το ταξίδι στο χρόνο ίσως να γίνει πραγματικότητα μια μέρα. “Στους περισσότερους επιστήμονες αρέσει η συζήτηση γύρω από το τι είναι το ταξίδι στο χρόνο”, λέει ο Ρίπλεϊ. “Ίσως να καταφέρουμε να επιβραδύνουμε το ρολόι σου όταν ταξιδεύεις με ταχύτητα που πλησιάζει την ταχύτητα φωτός, κάτι που θα σου επέτρεπε να μεταφερθείς στο μέλλον. Το ταξίδι στο παρελθόν είναι πολύ πιο προβληματικό και δεν είμαστε σίγουροι για το πώς θα μπορούσε να γίνει. Σύμφωνα με τους νόμους της Φυσικής, το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει. Υφίσταται όμως η ιδέα ενός παράλληλου σύμπαντος, ένα αντίγραφο της πραγματικότητας που να είναι πανομοιότυπο με τη δική μας πραγματικότητα. Ο Πηγαίος Κώδικας είναι η ικανότητα της μετάβασης σε μια άλλη πραγματικότητα για τη χρονική περίοδο οκτώ λεπτών”. Έχοντας αναπτύξει το σενάριο με τον Ρίπλεϊ, ο Γκόρντον το έστειλε στον Τζέικ Τζίλενχαλ, ο οποίος ανέλαβε τελικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Κόλτερ Στίβενς. “Είχα συνεργαστεί με τον Τζέικ στην ταινία “The Day After Tomorrow”” εξηγεί ο Γκόρντον. “Κρατήσαμε επαφή και αναζητούσαμε κάποια άλλη ταινία, στην οποία θα συνεργαζόμασταν ξανά. Ήταν πολύ ενθουσιώδης για το σενάριο αυτό και συνεισέφερε με ενδιαφέρουσες απόψεις. Ο Τζέικ ήταν ένα πολύ σημαντικό μέρος της δημιουργίας της ταινίας”.

Δείτε το trailer



Από το http://www.ant1online.gr και το http://www.tlife.gr

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...