Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Σινεμά και DVD 19: Ράνγκο / Rango (2011)


Ένας μικρός σερίφης χαμαιλέων!
Εξαιρετικά διασκεδαστικό animation-γουέστερν
με αναφορές σε πολλές ταινίες

Σκηνοθεσία: Γκορ Βερμπίνσκι
Ερμηνείες (φωνές): Τζόνι Ντεπ, Αϊλα Φίσερ, Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν, Νεντ Μπίτι, Αλφρεντ Μολίνα, Μπιλ Νάχι, Χάρι Ντιν Στάντον.

Κριτική: Μια δουλειά άξια θαυμασμού, αλλά πάνω απ’ όλα εξαιρετικά διασκεδαστική τόσο για τα παιδιά όσο και για το ενήλικο κοινό, είναι ο «Rango». Πρώτη απόπειρα της Industrial Magic & Light του Τζορτζ Λούκας, ο «Rango» επανασυνδέει τον Τζόνι Ντεπ και τον Γκορ Βερμπίνσκι μετά τις τρεις περιπέτειες των «Πειρατών της Καραϊβικής», σε μια ταινία που έχει το κέφι, την εξυπνάδα και την έκπληξη της πρώτης ταινίας.




Ένας μικρός χαμαιλέων είναι ο Ράνγκο, ο οποίος βρίσκεται απρόσμενα στην έρημο από το προστατευμένο περιβάλλον της σπιτικής γυάλας του. Σαν κάθε άγριο ζώο, όμως, είναι καταδικασμένος και αναγκασμένος να επιβιώσει. Μέσα στην αγριάδα της Μοχάβε θα βρει μια πόλη, τη «Σκόνη», την οποία κατοικούν πλάσματα της ερήμου, άσχημα και κακόμοιρα. Χρειάζονται νερό, ένα αγαθό σε έλλειψη. Κάποιος το κλέβει. Ο Ράνγκο υποδύεται τον ήρωα, γίνεται σερίφης και τελικά θα δράσει ηρωικά προκειμένου να βρει τη λύση, αλλά και να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του, μιας σαύρας.



Ο «Rango», που δεν ακολούθησε τον συρμό του 3D και δείχνει εξαιρετικός στο απλό 2D, είναι μια ταινία με ιδιαίτερα επεξεργασμένο animation, θαυμάσιες υφές στον σχεδιασμό και φωτισμούς μελετημένους από τον υποψήφιο για Οσκαρ Ρότζερ Ντίκινς.



Πέρα από το άψογο τεχνικό κομμάτι, είναι μια ταινία με σενάριο που έχει μελετήσει βαθιά και με αγάπη το γουέστερν. Αλλωστε εμφανίζει σε κάποια στιγμή το πνεύμα της Δύσης με τη μορφή ενός νεαρού Κλιντ Ιστγουντ! Γεμάτος χιούμορ, με πανέξυπνους διαλόγους, ο «Rango» έχει πλήθος αναφορών σε ταινίες όπως η «Τσάινα Τάουν», ο «Πόλεμος των Αστρων», το «Αποκάλυψη τώρα», ακόμη και το «Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας». Το καστ, με κορυφαίο τον Τζόνι Ντεπ, ιδιαίτερα ταλαντούχο και ιδανικά «κουμπωμένο» στους ρόλους.

Δείτε και το trailer:



Του Παναγιώτη Παναγόπουλου
Το κείμενο είναι από το http://news.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...