Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Προτάσεις παιδικών βιβλίων 9: Οι μύθοι των ζώων


Ξέρετε τη σχέση της αρκούδας με την Καλλιστώ; Του παγωνιού με τους Ινδούς μαχαραγιάδες; Ποια πουλιά πήγαν μάρτυρες σε δίκη;
Το βιβλίο “Οι μύθοι των ζώων” είναι ένα εξαιρετικό και διδακτικό ανάγνωσμα. Ανήκει στην σειρά "Οι Μεγάλες Επιτυχίες" των εκδόσεων Στρατίκη. Αυτή η σειρά αποτελείται από μία ποικιλία θεμάτων. Είναι όλα διαλεγμένα με φροντίδα, για να ψυχαγωγούν αλλά και να προσφέρουν μόρφωση και αγωγή στα παιδιά, με τον πιο ευχάριστο και εύκολο τρόπο.
Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει πλούσια και φαντασμαγορική εικονογράφηση (από τον γνωστό και μοναδικό Severino Baraldi), με κείμενα απλά, κατανοητά αλλά και συναρπαστικά.
Ο συγγραφέας Πότης Στρατίκης γράφει κείμενα για παιδιά, με έναν τέτοιο τρόπο όμως, που όταν εκείνα διαβάζουν μια ιστορία του, δεν νιώθουν ότι διαβάζουν κάτι παιδικό. Τα αντιμετωπίζει με σεβασμό και εκείνα το αντιλαμβάνονται.
Εδώ, βασίζει την ιστορία κάθε κεφαλαίου στον κυρίαρχο μύθο για την δημιουργία κάθε ζώου ή κάποιου χαρακτηριστικού που αυτό έχει. Δεν παραλείπει, όμως, να αναφέρει και τις παραλλαγές του κάθε μύθου ή τους διαφορετικούς μύθους που υπάρχουν σε άλλους τόπους για το κάθε ζώο. Αρχαία Ελλάδα, Νότια Ιταλία, Περσία, Αίγυπτος, Ινδία, Κίνα, είναι μόνο κάποια από τα μέρη στα οποία θα ταξιδέψει ο νεαρός αναγνώστης.
Ιδανικό δώρο για όλους τους μικρούς μας φίλους...

Τα κεφάλαια του βιβλίου:
1. Το Ελάφι
2. Ο Σκαντζόχοιρος, η Χελώνα, η Αράχνη και η Μέλισσα
3. Ο Ελέφαντας
4. Η Κουκουβάγια
5. Ο Γκιώνης
6. Το Κοράκι
7. Η Γάτα
8. Η Οχιά
9. Το Άλογο, η Καμήλα και ο Γάιδαρος
10. Το Παγώνι
11. Ο Σκύλος
12. Ο Βάτραχος
13. Ο Κύκνος
14. Ο Λύκος
15. Το Δελφίνι
16. Ο Αετός
17. Οι Γερανοί του Ιβύκου
18. Η Αρκούδα

Συγγραφέας: Πότης Στρατίκης
Εικονογράφηση: Severino Baraldi
ISBN: 960-327-016-4
Διαστάσεις: 31x24 εκ.
Σελίδες: 64
Εξώφυλλο: Σκληρό
Έτος πρώτης έκδοσης: 1993
Εκδόσεις: Στρατίκη
Τιμή: 12,11€

Επιμέλεια θέματος: Παναγιώτης Πλαφουτζής

👬352

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...