Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Λογοτεχνικές Προτάσεις 34: Το Κάλεσμα του Ξίφους (Φαντασίας)


Το Κάλεσμα του Ξίφους
Σειρά: Ο Πρώτος Νόμος, Βιβλίο 1

Ο Εννιαδάχτυλος Λόγκεν, διαβόητος πολεμιστής του Βορρά, βρίσκεται σε δεινή θέση για πολλοστή φορά στη ζωή του. Περικυκλωμένος από εχθρούς και με τους συντρόφους του νεκρούς, ίσως έρχεται αντιμέτωπος με το θάνατο για μια τελευταία, μοιραία φορά. Όμως οι νεκροί θα του δώσουν μια τελευταία ευκαιρία - γιατί, όπως φαίνεται, κάποιος έχει ακόμα σχέδια γι' αυτόν που αποκαλούν Αιμοβόρο.
Ο Λοχαγός Τζέζαλ νταν Λούθαρ είναι ίσως ο πιο εγωκεντρικός νεαρός της Ένωσης. Μοναδική του επιδίωξη είναι να κερδίσει δόξα και φήμη στον ετήσιο διαγωνισμό ξιφασκίας. Όμως ένας πόλεμος πλησιάζει - και στον παγωμένο Βορρά πολεμούν με πολύ διαφορετικούς κανόνες...
Ο Ιεροεξεταστής Γκλόκτα, πάλαι ποτέ ήρωας, πρώην αιχμάλωτος πολέμου και νυν βασανιστής, θα χαιρόταν ιδιαίτερα να δει τον Τζέζαλ νεκρό. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ο Γκλόκτα μισεί τους πάντες. Η μανιώδης αναζήτηση για προδότες δεν του αφήνει περιθώρια για φίλους - και η τελευταία σειρά φόνων που ερευνά ίσως οδηγεί κατευθείαν στη διεφθαρμένη καρδιά της κυβέρνησης... αν καταφέρει να μείνει ζωντανός για να διαλευκάνει την υπόθεση.
Τέλος, υπάρχει και ο Μπαγιάζ, ένας δύστροπος και ιδιαίτερα ευέξαπτος ηλικιωμένος. Είναι πράγματι ο Πρώτος των Μάγων ή ένας επιτήδειος απατεώνας; Όποιος κι αν είναι τελικά, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα κάνει τις ζωές των Λόγκεν, Τζέζαλ και Γκλόκτα εξαιρετικά πιο δύσκολες...

«Το καλύτερο δείγμα σύγχρονης λογοτεχνίας του φανταστικού.»
- SFX

«Συναρπαστική υπόθεση, πολύπλοκοι χαρακτήρες και υπόγειο χιούμορ. Δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλίο.»
- Deathray

«Υπάρχει μια αγριότητα στον κόσμο του και μια επίγνωση του κόστους της βίας που είναι εξαιρετικά σύγχρονη.»
- The Times

«Ο Abercrombie έχει γράψει την καλύτερη τριλογία φαντασίας των τελευταίων ετών. Είναι ένας συγγραφέας που δεν πρέπει να χάσετε.»
- Junot Diaz, τιμημένος με το Βραβείο Πούλιτζερ Λογοτεχνίας

Εκδόσεις: Anubis
Συγγραφέας: Joe Abercrombie
Μετάφραση: Δημήτρης Τρίττης
Σχήμα: 14 x 20,5
Σελίδες: 672
Ημερομηνία έκδοσης: 23/03/2011
Τιμή: €18,90

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...