Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ας θυμηθούμε... 3: Χάι Σάπαραλ / The High Chaparral


To High Chaparral είναι μια σειρά western με πρωταγωνιστή τον Leif Erickson και τον Cameron Mitchell, που προβλήθηκε στο NBC την περίοδο 1967-1971. Μια από τις πλέον αγαπημένες σειρές που απολαύσαμε στην ελληνική τηλεόραση, την εποχή που η τελευταία έκανε τα πρώτα της δειλά βήματα. Η σειρά δημιουργήθηκε από την Xanadu Productions σε συνεργασία με την NBC Productions. Ο βασικός δημιουργός ήταν ο David Dortort, ο οποίος είχε δημιουργήσει προηγουμένως την άλλη επιτυχία, "Bonanza". Το μουσικό σήμα της σειράς, αλλά και του δίωρου τηλεοπτικού πιλότου, το έκανε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης David Rose ο οποίος είχε συνθέσει και το μουσικό θέμα από την "Bonanza".





Υπόθεση: Η οικογένεια Cannon διοικεί το ράντσο "High Chaparral" στην Arizona της δεκαετίας του 1870. Ο αρχηγός της οικογένειας Big John επιθυμεί να επιβάλει την κυριαρχία τους παρά την εχθρότητα κάποιων ινδιάνικων φυλών. Σ' αυτό έχει τη συμπαράσταση του αδελφού του, Buck και του γιου του, Billy Blue. Όταν η μητέρα του Blue σκοτώνεται (στο πρώτο επεισόδιο), ο John ενισχύει τη θέση της φαμίλιας, καθώς παντρεύει την κόρη του ισχυρού Don Sebastian Montoya, Victoria. Ο γάμος με την Victoria Montoya έφερε στη σειρά και τον αδελφό της, τον Manolito (Henry Darrow), αφού και ο ίδιος ήρθε να ζήσει με την οικογένεια για να προσέχει και να προστατεύει την αδελφή του.



Μέσα λοιπόν από τις περιπέτειες της οικογένειας καθώς και των πιστών τους ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στο High Chaparral, βλέπουμε Ινδιάνους Απάτσι, ληστές, ζωοκλέφτες, διεφθαρμένους πολιτικούς και Μεξικανούς επαναστάτες να μπλέκονται σε κάθε επεισόδιο και μέσα από ένα πολύ έξυπνο σενάριο να δημιουργείται μια από τις καλύτερες σειρές Western της αμερικάνικης τηλεόρασης!



Ο John ήταν ένας γενναίος ράντσερ με ηθικές αξίες και ιδανικά παρόλο που σαν χαρακτήρας ήταν σκληροτράχηλος και αυστηρός. Σε αντίθεση με τις αντιλήψεις των περισσοτέρων στην εποχή του πίστευε ότι το μεγαλείο του αμερικανικού έθνους δεν μπορούσε να στηριχτεί στην εξόντωση και την καταπίεση των Ινδιάνων και οραματιζόταν μια κοινωνία όπου θα μπορούσαν να υπάρχουν όλοι ειρηνικά...



Back: Mark Slade, Linda Cristal, Leif Erickson, Cameron Mitchell, Henry Darrow
Front: Rudolfo Acosta, Bob Hoy, Roberto Contreras, Ted Markland, Don Collier, Jerry Summers


Το Χάι Σάπαραλ είχε γίνει, φυσικά και κόμικς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού...

Και για να το θυμηθούμε καλύτερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...