Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Οι ήρωες της Disney δεν θα ξανακαπνίσουν!


Οι εποχές που η Κρουέλα Ντεβίλ, κάπνιζε μανιωδώς στα «101 σκυλιά της Δαλματίας», το μικρό σκουλήκι έκανε ναργιλέ, στην «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και ο Πινόκιο δοκίμαζε να καπνίσει πούρο, ανήκουν στο παρελθόν.

Θέλετε να παρακολουθήσετε ταινία της Disney; Να είστε σίγουροι ότι… δεν θα δείτε ούτε ένα τσιγάρο, πούρο ή κάτι αντίστοιχο.
Κόβεται το κάπνισμα στους ήρωες των ταινιών της Disney, μετά από απόφαση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της κινηματογραφικής εταιρίας, Bob Iger.
Στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Disney, ο Bob Iger ανακοίνωσε ότι στις νέες ταινίες της Disney, της Marvel, της LucasFilm και της Pixar movies, δεν θα εμφανιστεί ποτέ ξανά το τσιγάρο.
«Κανένας από τους νέους ήρωες δεν θα ξανακαπνίσει», είπε ο Αϊγκερ στην συνέλευση. Μοναδική εξαίρεση στην καπναπαγόρευση της Ντίσνεϊ θα αφορά την αποτύπωση ιστορικών προσώπων που ήταν χρόνιοι καπνιστές. «Για παράδειγμα, αν έχουμε κάνει μια ταινία για τον Αβραάμ Λίνκολν, ο οποίος ήταν καπνιστής, θα εξετάσουμε αν είναι αποδεκτό να εμφανιστεί με τσιγάρο στην ταινία», είπε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.
Κλασσικές σκηνές όπως ο Πινόκιο που δοκιμάζει να καπνίσει πούρο με τραγικά αποτελέσματα, το σκουλήκι που φουμάρει ναργιλέ στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και η Κρουέλα Ντεβίλ που ρουφά μανιωδώς την πίπα της στα «101 σκυλιά της Δαλματίας» θα είναι πλέον... παράνομες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...