Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ελληνικά Comic Books 5: Hombre, Το μονοπάτι του Λύκου (2010)


Εκδόσεις: Anubis
Μετάφραση: Ηλίας Τσιάρας
Σχήμα: 20,5 x 28
Σελίδες: 96
Εκτύπωση: Ασπρόμαυρη (εσωτερικά)
Τιμή: €13,90

Από τον Εκδότη
Προτού ακόμα το πρόσωπό του εμφανιστεί σε μια αφίσα επικηρυγμένων με τις κατηγορίες για φόνο, ληστεία και εμπρησμό, ο Μπάλτιμορ Ο'Χάρα δραπετεύει στους ερημότοπους της Αγριας Δύσης. Ο πράκτορας της Πίκερτον και έμπειρος ιχνηλάτης Ρόνεγκαλ Ντώσον λαμβάνει την εντολή να φέρει το φυγά ενώπιον της δικαιοσύνης. Τώρα, οι δυο αντίπαλοι βρίσκονται αντιμέτωποι σε μια δραματική αναμέτρηση. Και οι δύο είναι μαχητές: ο ένας επιβάλλει το νόμο, ο άλλος πολεμά για την ελευθερία. Και οι δύο βαδίζουν στο μονοπάτι του Λύκου - μια πορεία που θα τους οδηγήσει στον κοινό τους προορισμό.
Το "Hombre", που φέρει την υπογραφή των καταξιωμένων δημιουργών Peter Wiechmann και Rafael Mendez, δημοσιεύτηκε αρχικά σε συνέχειες στο περιοδικό YPS, ενώ περιλαμβάνει σελίδες με έξτρα υλικό για τη ζωή και το θάνατο στην Άγρια Δύση.



Η άποψή μας:
Το διάβασα μέσα σε μια μέρα. Είναι ένα όμορφο βιβλίο που περιλαμβάνει -εκτός από τα 5 επεισόδια με περιπέτειες του ήρωα Hombre- και τέσσερις ενότητες με πληροφορίες για την Άγρια Δύση, συνοδευόμενες από πλούσιο φωτογραφικό υλικό εποχής!
Η αλήθεια είναι ότι βρήκα μέτριο το σενάριο των ιστοριών (ανήκει στον Peter Wiechmann), όμως το όποιο έλλειμμα το αναπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το φανταστικό σχέδιο του Ισπανού σχεδιαστή Rafael Mendez. Η πραγματικά πολύ όμορφη γραμμή του, παραπέμπει σε κλασσικά έργα γουέστερν κόμικ και πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να διαφωνήσει πάνω σ' αυτό. Σε γενικές γραμμές, φυσικά το βιβλίο είναι πανέμορφο και αξίζει να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη μας. Ειδικά σε όσους από εμάς λατρεύουμε το γουέστερν κόμικ! Σας το προτείνουμε, λοιπόν, ανεπιφύλακτα...


Τα πέντε επεισόδια των περιπετειών του Hombre που δημοσιεύονται:
1. Ιχνηλάτης
2. Κομαντσέιρος (ναι, οι γνωστοί ληστές που γνωρίσαμε και μέσα από την "Κατάκτηση της Δύσης", μάλιστα υπάρχει και εδώ ένας Τσάκο)
3. Γαλάζια μάτια!
4. Γιατί να πεθάνει ο Σαμ Τ. Χιούστον;
5. Τα κογιότ κυνηγούν σε αγέλες!

Οι τέσσερις ενότητες με πληροφορίες και φωτογραφίες, είναι:
1. Απάτσι εναντίον... Απάτσι!
2. Παράνομοι
3. Ληστείες
4. Ο πυρετός του χρυσού

Ο σχεδιαστής Rafael Mendez (αριστερά)
και ο σεναριογράφος Peter Wiechmann (δεξιά)

Επίσης, στις τελευταίες σελίδες, υπάρχει και ένα κείμενο γραμμένο από τον ίδιο τον Peter Wiechmann, με τίτλο "Το μακρύ ταξίδι του συγγραφέα στην Άγρια Δύση".
Στο εξωτερικό έχει κυκλοφορήσει και ένας δεύτερος τόμος, το εξώφυλλο του οποίου σας παρουσιάζουμε παρακάτω.


Πλαφουτζής Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...